Lenne szíve kidurrantani egy aranyhalat?

A legtöbben, ha buborékos csomagolóanyaggal találkoznak, ellenállhatatlan késztetést éreznek, hogy nekiessenek kipukkasztgatni a kis buborékokat. Sokan már-már kényszeredetten nyomogatják végig a kis levegővel telt buborékokat, mintha az lenne a küldetésük, hogy egy se maradjon épségben. Ha ön is ilyen késztetéseket érez, nézze meg Daisuke Akiyama aranyhalas újragondolását, lehet, hogy változni fog a véleménye.

228408 141867502550988 7279247 n

Akiyama buborékait ugyanis a gömbakváriumban úszkáló aranyhalak inspirálták: a HAFT Design stúdióval együttműködve olyan látványos csomagolóanyagot állított elő, amelynek minden egyes kis buborékjába egy aprócska aranyhalat nyomtatott, így azt az illúziót kelti, mintha sok-sok pici gömbakváriumból állna. Ő úgy gondolja, ettől a pofonegyszerű ötlettől ezentúl pszichikailag nehezebb lesz majd kipukkasztani a kis buborékokat, de ezek szerint nem hallott Marco Evaristti 2000-es, nagy botrányt keltett installációjáról, a Helena & El Pescador című műről. Ez tíz élő aranyhalat tartalmazott tíz turmixgépben kiállítva, a döntést pedig, hogy bekapcsolják-e gépeket, a művész a kiállítás látogatóira bízta. Nem mindegyik aranyhal élte meg a kiállítás végét, így a dologból persze óriási felháborodás és hosszas állatvédelmi jogi per lett.

Akiyama fóliája azért szerencsére nem ennyire brutális, és még csak egy prototípus, így ha kedvet kapna ilyenbe csomagolni a vázákat, mikor költözik, vagy éppen kifejezetten azért rendelne egy tekerccsel, hogy aranyhalakat gyilkolászgasson (avagy vérmérséklettől és értelmezéstől függően: kiszabadítsa őket), akkor még várni kell, bár Akiyama azt nyilatkozta hogy szeretné ha mihamarabb forgalomba kerülhetne az ötlete.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Menő! (1997) (2102) Ciki!
Mustra