Világítson mini üvegházzal!

„Emberek, akik szeretik a fényt” olvasható a több évtizede sikeresen működő lengyel világítástechnikai stúdió, a Lightovo frappánsan hangzó mottója, melyhez tökéletesen illeszkedik a márka legújabb, Milo néven futó terméke is.Az újonnan piacra dobott lámpa érdekessége mégis az, hogy közepes méretű, két oldalt kivágott vázának köszönhetően kisebb méretű cserepes növények tárolására is alkalmas, tehát egyfajta mini üvegházként is funkcionál.

A Kis herceg rózsája adta az ihletet a búrához
A Kis herceg rózsája adta az ihletet a búráhozlightovo.com

A növények növekedését elősegítő lámpa tápellátását egyébként egy 4000K-s LED-es fényforrás segíti elő, amelynek színe és hőmérséklete a napfényéhez hasonlítható. A LED-es izzók ugyanis nem adnak le hőt a növények felé, így a virágok biztonságban vannak, nem kell tartani a túlmelegedésüktől – írja a designmilk.com az alumíniumból, juharfából és kézzel öntött üvegből készült tárgyról.

milo-led-lamp-planter-1
lightovo.com

„Mindenki ismeri Antoine de Saint Exupéry Kis hercegének történetét. Mikor ezt a csodálatos történetet olvastam a főhősről és a rózsájáról, arra gondoltam, hogy megvalósítom ezt a jelenetet, miközben megvédem a védtelen növényeket a káros tényezőktől. Így a virágot fény alá, egy emelvényre helyeztem, ahonnan szemmel tarthatjuk a fejlődését" – magyarázza művét a növénybarát lámpakészítő.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek