LÁJFHEKK

Ne várja a postást, itt vannak az átvevőpontok

2014. augusztus 4., hétfő 15:43

Csomagküldő szolgáltatásokból már Dunát lehetne rekeszteni, de mi történik akkor, ha az online rendeléskor az átvétel módját szeretnénk leegyszerűsíteni, mert nincs időnk a futárra vagy a postásra várni, nem akarjuk a magánküldeményt munkahelyünkön átvenni, vagy épp mert nem bízunk a kézbesítő tempójában? Ilyen helyzetekre találták ki az átvételi pontokat, amik itthon is egyre népszerűbbek, hiszen nemcsak kényelmesebb, de a kisebb kiszállítási költség miatt olcsóbb is a csomag átvétele, mint a házhozszállítás. Az online vásárlás során néhány kattintással kiválaszthatja, hogy milyen módon és hol szeretné átvenni a megrendelt terméket.

Magyar Posta

Mi ez és hogyan működik?

A Magyar Postánál többek között lehetősége van a praktikus és kényelmes csomagtárolásra, vannak csomagautomaták, postahelyi, valamint MOL PostaPontok is.

A csomagautomatákhoz a következő webáruházak termékeit rendelheti:  E-bolt, Shopline, Vatera, Agroker, Okoskaja, Értéksziget webáruház, Életforma.eu, Iskolawebshop.hu és a CD Galaxis Online Áruház. Az automaták többségét bevásárlóközpontoknál, forgalmas helyeken állították fel, a listát ezekről itt találja. A csomagautomatába történő kiszállítást csak előzetesen kifizetett áru esetén lehet választani, és SMS-ben vagy e-mailben értesítenek arról, hogy megérkezett a csomag, és hogy meddig lehet átvenni. Ha a rendelkezésre álló idő alatt nem tud érte menni, újabb értesítést küldenek arról, hogy  melyik közeli postán veheti át a webshop által megadott 5 vagy 10 napos őrzési időn belül. Az átvétel egyszerű: a rekesz nyitásához a kezelőfelületen meg kell adni a telefonszámát és az SMS-ben vagy e-mailben kapott kódot. A csomag maximális tömege 20 kg, és ha az értéke meghaladja az 50 ezer forintot, akkor egy PostaPontra kell kérni a megrendelést. A küldemény útját pedig a Magyar Posta honlapján lehet nyomon követni

A PostaPontok hasonló elven működnek, és postafiókok mellett MOL kutakon is átveheti a küldeményeket. Az átvételi pontok listáját itt nézheti meg, a partner webshopokról pedig ide kattintva tájékozódhat. Míg a postákon 30 kg-os csomagokkal is foglalkoznak, addig a benzinkutakon 20 kg a felső határ, viszont bizonyos töltőállomáson akár a nap 24 órájában is fel lehet venni a küldeményt és bankkártyával is lehet fizetni. Persze a szolgáltatásnak ára van, és általában drágább, ha valaki egy MOL kútra kéri a kiszállítást, egy 2 kg-nál könnyebb csomag esetében az ár 1320, illetve 1490 Ft. 

Honlap:www.csomagautomata.hu és  www.postapont.hu

Kép: Kép: Magyar Posta
Kép: Kép: Magyar Posta
Kép: Magyar Posta

Pick Pack Pont

Mi ez?

Ugyanúgy az egyéni igényekhez és életritmusunkhoz igazodik a Pick Pack Pont csomagküldő szolgálat, ami 550 átvételi pontja közül több mint 400-ra díjmentesen szállítja ki az interneten rendelt termékeket. Partnerei a bevásárló központokban és közlekedési csomópontokon működő Relay, az Inmedio, a Playersroom, a Playmax, az OMV töltőállomás, a Sportfactory, az Avia kutak és a Co-op Star élelmiszer üzletek, amiknek nagy része hétvégenként is nyitva van.

Hogyan működik?

A csomagok kiszállítási helyre érkezéséről e-mailben vagy SMS-ben lehet értesítőt kérni, a küldemény átvételére pedig – egy kijelölt időpontban – egy hét áll a vásárló rendelkezésére. Ha mégis kicsúszna az időből, további 7 nap hosszabbítás kérhető a Pick Pack Pont Vevőszolgálaton. Egyre több helyen fizethet már bankkártyával is. A számlát, amely a kiszállítási díjat is tartalmazza, minden esetben a csomagban fogja megtalálni.

A kategóriák súly és mérethatárai:

  • 1. kategória: 0 - 3 kg-ig, illetve 20 cm x 30 cm x 10 cm méretig: kb. 790 forint
  • 2. kategória: 3 - 10 kg-ig, illetve 30 cm x 30 cm x 20 cm méretig: kb. 950 forint
  • 3. kategória: 10 - 15 kg-ig, illetve 50 cm x 50 cm x 50 cm méretig: kb. 1050 forint
  • 4. kategória: 15 - 20 kg-ig, illetve 60 cm x 60 cm x 60 cm méretig. kb. 1200 forint

Honlap:  www.pickpackpont.hu

Kép: Kép: Pick Pack Pont
Kép: Kép: Pick Pack Pont
Kép: Pick Pack Pont

Webox

Mi ez?

Augusztustól országszerte nyolcvan helyszínen várják vadiúj non-stop csomagátadó terminálok a gyakorlott internetes vásárlókat és csomagküldőket. A Webox szolgáltatásán keresztül olyan szépségápolási termékekhez és parfümökhöz juthat el rugalmasan, idő- és költséghatékonyan, mint a The Body Shop, a ParfümCenter, a ParfumMania.hu, a Parfümpláza vagy a Babcenter termékei, de a Vaterán is választhatja ezt az átvételi opciót.  

„A Webox terminálok augusztustól 80 helyszínen érhetőek el országszerte, de a terveink szerint 2016-ig 300-ra szeretnénk ezt növelni. Az automaták egyébként kiemelten biztonságosak: préselt acéllemezből készültek, mágneszáras ajtókkal vannak ellátva, riasztóval felszereltek és három biztonsági kamera pásztázza a környezetüket. Ráadásul a csomagok 150 000 forintos értékhatárig biztosítottak, így bárki biztonságban tudhatja küldeményeit” - magyarázza Ivády István ügyvezető igazgató.

Hogyan működik?

A Webox igénybevétele egyszerű: a webes vásárlás után válassza ki az Önhöz legközelebb eső terminált, ahol az értesítő e-mail vagy SMS megérkezése után 3 napig, éjjel-nappal, könnyen és gyorsan átveheti a csomagját. Az értesítő SMS-ben kap egy QR-kódot és egy egyedi kódot, amik a biztonságos átvételt biztosítják. Ha már előre kifizette a vételárat a webáruházban, akkor csak annyi a teendője, hogy a terminál érintőképernyőjén kiválasztja a QR-kódos átvételt. Ha nem rendelkezik QR-kódot kezelő alkalmazással, akkor az érintőképernyőn válassza ki az "Átvétel" opciót, ezután gépelje be a mobilszámát és az egyedi nyitókódot. Ha utánvéttel rendelt, akkor az előzőhöz hasonló módon járjon el, ezután a rendszer az érintőképernyőn jelzi, hogy mennyit kell fizetnie. Fizetni bankkártyával tud a gépnél, hasonlóan, mint egy POS terminálnál.

Ha a csomagátvételre szánt 72 óra alatt sem sikerült elmenni a küldeményért, akkor visszaszállítják azt a futár depójába, ahol még további két napig át lehet venni. A Webox csomagautomaták egyébként saját, egyéni csomagküldésre is alkalmasak. A Webox szekrények három méretben állnak rendelkezésére: 8x38x64 cm, 19x38x64 cm, 41x38x64 cm, a kézbesített csomag súlya pedig akár 25 kg is lehet.

Ha éppen nem ér rá és van olyan személy, akiben megbízik, akár rá is bízhatja a csomag átvételét, hiszen minden szükséges adatot megadhat neki.

Honlap: www.webox.hu

Kép: Kép: WeBox
Kép: Kép: WeBox
Kép: WeBox

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta