LÁJFHEKK

Trükkös csomagolások: nem verik át, mégis megszívja

2014. július 28., hétfő 10:20

Arról már írtunk, hogy hány olyan élelmiszer van, ahol a csomagolás alatt gyakorlatilag teljesen más mennyiség rejtőzik, mint a képen vagy mint ami elvárható lenne. Ezekért nyugodtan szidhatja a gyártót, igaza is van. Most azonban azokat a csomagolásokat mutatjuk be, amik miatt csak saját magát szidhatja otthon – na jó, egy kicsit a gyártókat is. Ugyanis ezek azok a kiszerelések, ahol a legtöbben észre sem veszik, hogy átverik, sőt igazából nem is verik át, mégsem annyit kap, mint amennyire számított. Kicsit olyan ez, mint az optikai csalódás. 

A kolléganőnk lisztet akart venni. Vett is, csak éppen nem annyit, mint szeretett, volna hiszen a megszokott 1 kilós kiszerelések között szépen megbújt a 750 grammos. Méretre sem volt nagy a különbség, árban sem feltétlen, csak hát a süteménybe nem lett elég. Én csak kólát akartam inni. Aztán valahogy kevesebb pohárral sikerült, mint szokott. De ki ne járt volna pórul az előre csomagolt szalámival, sonkával, tejföllel vagy a 19 szálat tartalmazó cigisdobozzal. Most már az öblítővel is vigyázni kell, a papírzsebkendőkről nem is beszélve. Az akciós vécépapír sem mindig a legjobb választás, hiszen hiába van benne több tekercs, ha összességében kevesebb rajta a papír, mint a hasonló árú másikon. Jól nézze meg, mit vesz, mert az optikai csalódásba már a boltban is könnyű belebotlani. A galériában mutatunk egy pár ilyet.

 

Ön is belecsúszott már ilyen átverésbe? Írja meg nekünk Facebook-oldalunkon!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JÓ FÉNYEKET Szelfi tippek kezdőknek és függőknek

Fejlődni mindig lehet, és garantálom, hogy az itt felsorolt tippek közül még a Kardashian lányok sem ismerik mindegyiket! Sosem értetted, másnak hogy lesznek mindig tökéletesek a képei? Hát így

ÚTIKALAUZ ANATÓMIÁBA Miért olyan makacs az ekcéma?

A világ egyik legelterjedtebb bőrbetegsége, gyakran hosszú hónapokig vagy évekig is eltarthat, ameddig javulni kezd az állapot. Sőt, gyakran a terápia ellenére hullámzó ritmusban, újra és újra visszatérnek a tünetek. Min múlik a tartós gyógyulás?

LELKI ZÓNA A szépség mellékhatásai

Ami szép, az jó is! Ez az összefüggés automatikus működésbe lép, ha más emberekről mondunk ítéltet – akkor is, ha racionális énünk nem ért egyet vele. A kedvező fizikai megjelenés átterjed az egyén megítélésének más dimenzióira is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta