no

Papírzacskóból készül a környezetbarát lámpabúra

Szokatlan módon lehelnek új életet az átlagos papírzacskóba a 2007-ben alapított brit bútor és lakberendezési márka, a Liqui Studio dizájnerei – a tervezők a zacskókat a high-end design egyes elemeivel kapcsolták össze úgy, hogy közben az eddig piacra dobott világítótestekről sem feledkeznek meg.

Így kapcsolta össze a régit és az újat a márka
Így kapcsolta össze a régit és az újat a márkaliquidesign.co.uk

A 2014-es New York-i Design Héten is feltűnt Bagalight kollekció összes darabja egy-egy ikonikus világítótestet ábrázol a gyertyatartótól a petróleumlámpán át a villanykörtéig, írja az inhabitat.com a praktikus, környezetbarát kialakítást és energiatakarékos izzót kapott, meleg sárga fényt kibocsájtó zacskókról. 

1369102058318
liquidesign.co.uk

„Munkánk során szeretjük többféle megközelítésbe helyezni a dolgokat. Koncentrálunk rá, hogy különböző területeinken, mint a design, a grafika, a bútorok, a világítótestek vagy a szobrászat, összemossuk a határokat, ami nemcsak vizuálisan érdekes és funkcionális, hanem minimális hatással lehet a környezetre is. Csapatunk arra specializálódott, hogy különböző elemeket és szokatlan anyagokat különböző módon ötvözzön, valamint a régit keverje valami újjal” – állítja szerényen a cég alapítója, a magas minőségű, kézzel készített termékekben gondolkodó Cameron Fry, aki a nyolc stílusban elkészített 31 cm x 23 cm x 12 cm-es lámpáit 25-35 font (9300-13 060 forint) között értékesíti a piacon. A papírból és kartonból készült táskalámpák mindegyikéhez jár egy ingyenesen letölthető 3D SketchUp is.

Oszd meg másokkal is!
no
Érdekességek