LÁJFHEKK

Papírzacskóból készül a környezetbarát lámpabúra

2014. július 27., vasárnap 19:31

Szokatlan módon lehelnek új életet az átlagos papírzacskóba a 2007-ben alapított brit bútor és lakberendezési márka, a Liqui Studio dizájnerei – a tervezők a zacskókat a high-end design egyes elemeivel kapcsolták össze úgy, hogy közben az eddig piacra dobott világítótestekről sem feledkeznek meg.

Így kapcsolta össze a régit és az újat a márka
Így kapcsolta össze a régit és az újat a márka
Fotó: liquidesign.co.uk

A 2014-es New York-i Design Héten is feltűnt Bagalight kollekció összes darabja egy-egy ikonikus világítótestet ábrázol a gyertyatartótól a petróleumlámpán át a villanykörtéig, írja az inhabitat.com a praktikus, környezetbarát kialakítást és energiatakarékos izzót kapott, meleg sárga fényt kibocsájtó zacskókról. 

1369102058318
Fotó: liquidesign.co.uk

„Munkánk során szeretjük többféle megközelítésbe helyezni a dolgokat. Koncentrálunk rá, hogy különböző területeinken, mint a design, a grafika, a bútorok, a világítótestek vagy a szobrászat, összemossuk a határokat, ami nemcsak vizuálisan érdekes és funkcionális, hanem minimális hatással lehet a környezetre is. Csapatunk arra specializálódott, hogy különböző elemeket és szokatlan anyagokat különböző módon ötvözzön, valamint a régit keverje valami újjal” – állítja szerényen a cég alapítója, a magas minőségű, kézzel készített termékekben gondolkodó Cameron Fry, aki a nyolc stílusban elkészített 31 cm x 23 cm x 12 cm-es lámpáit 25-35 font (9300-13 060 forint) között értékesíti a piacon. A papírból és kartonból készült táskalámpák mindegyikéhez jár egy ingyenesen letölthető 3D SketchUp is.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 4 ruhadarab, aminek nincs helye egy stílusos nő ruhatárában

A nagy őszi gardróbcsere remek alkalom arra, hogy megszabaduljunk néhány olyan holmitól, ami csak a megvásárlás pillanatában tűnt jó ötletnek. A divat változik, trendek jönnek-mennek, de biztos lehetsz benne, hogy a most következő cuccok nélkül igenis, lehet élni. Ráadásul egy magabiztos, stílusos életet.

KERTÉSZ Így gondozd ősszel a csónakorchidádat

Most, hogy ránk rúgta az ajtót az ősz, egyre jobban figyelünk a szobanövényekre. Az orchideák különösen népszerűek. ennek oka lehet különleges szépségük, szokatlan megjelenésük, vagy éppen az, hogy a meleg trópusi tájak hangulatát hozzák közel, ami télen különösen jóleső érzés.

OTTHONTÉRKÉP Elfogytak a zuglói garázsok

Fizetős övezetté vált a XIV. kerületben az Örs vezér tere és a Felvonulási tér környéke is. Ráadásul nem csak hétköznap, hanem szombat-vasárnap is. Gondoltuk, megnézzük, milyen a garázshelyzet a kerületben. Aztán koppantunk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta