Geometrikus mintákat, letisztultságot hoz az IKEA

Magyarországon várhatóan csak ősszel lesz elérhető, de más országokban már kijött az IKEA 2015-ös katalógusa (ide kattintson érte), így akár most rögtön elkezdheti tervezni a lakásátalakítást. Ám még mielőtt az utolsó díszpárnát is kiválasztaná a kanapéra, azt azért kalkulálja bele, hogy országonként akad eltérés a kínálatban – nagyvonalakban azonban már most is gondolkodhat, mondjuk, mire számíthat.

Az IKEAkatalógusait minden évben hatalmas várakozás kíséri, hiszen valószínűleg ez az a „lakberendezési magazin”, amit képesek az emberek egymás postaládájából kilopkodni vagy az áruház vevőszolgálatán harcolni. Nézzük, mi lesz idén a fő irányvonal a svéd áruháznál, ami alapján – legalább gondolatban – berendezhetjük a lakást.

noname
Ikea

Először is meg kell hagyni, hogy a cég évről évre jobb online katalógusokat készít, amik messze túlmutatnak néhány konkurens azon szokásán, hogy felrakják a katalógust lapozható formában és ezzel le is tudták a egész hajcihőt. Itt külön applikációt tölthetünk le okostelefonra, de ha online szeretné nézegetni, akkor is rengeteg lehetőség várja, hiszen az enteriőrök bemutatása során azonnal átnézheti a szobát alkotó bútorokat és kiegészítőket külön-külön, néhány esetben pedig videókat is beszúrtak a készítők. Ezzel az élménnyel és egy mérőszalaggal valóban ki sem kell mozdulnia ahhoz, hogy akár otthonról átrendezze az egész lakást úgy, hogy pontosan azt kapja, amire számított.

Az első oldalak hagyományosan olyan enteriőröket mutatnak be, amikbe bárki azonnal beköltözne mindenfajta különösebb kérlelés nélkül és élne ott boldogan egészen a 2016-os katalógus megjelenéséig. 2015-ben a letisztult darabok mellett színes, absztrakt megoldásokat ajánl a svéd cég – ilyen a nagyon színes, mégis bármely típusú szobába illő geometriai mintás fejtámlás ágy (a támla egyébként cserélhető, így ha pár éven belül megunja, be tudja majd szerezni a legújabbat). Egyébként ez a vonal több új bútoron is visszaköszön, így sokkal egyszerűbb dolga lesz azoknak, akik egy kis életet szeretnének vinni például a nappalijukba, hiszen egy ilyen kanapéval azonnal meg is van a szoba központi eleme.

A szokásos egyszerű, de annál látványosabb megoldások idén is jelen vannak, mint mondjuk az az ágy, amit egyszerű szalagokkal dobhatnak fel a vásárlók, kedvük és kreativitásuk alapján. De a szőnyegek és textilek között is talál olyan mintákat és megoldásokat, amikkel új hangulatot adhat akár az egész lakásnak. És akkor a rengeteg apróságról még egyáltalán nem is ejtettünk szót. A gyerekszoba idén a kis kuckókat részesíti előnyben, ezek pont alakalmasak egyébként kis alapterületű szobákhoz is, így egyszerre helytakarékos és jópofa a többfajta galériaágy vagy a többfunkciós kanapék.

http://onlinecatalog.ikea-usa.com/us/en/ikea_catalog
http://onlinecatalog.ikea-usa.com/us/en/ikea_catalogIkea

A katalógust lapozgató háziasszonyok egyik legkedveltebb szekciója a konyha rész, mert hát ki ne szeretne egy divatos, praktikus, jól átlátható és berendezhető konyhát (helló, panelosok). Idén mutatta be az IKEA az új konyhabútorcsaládját, ami ezeknek a kritériumoknak tökéletesen megfelel és számtalan olyan rendszerező és tároló eszközt is talál hozzá. A katalógusban a magasfényű, nagyon színes konyhák helyett az egyszerűbb és letisztultabb bútorok kaptak helyet, ahol a fa és a natúr színek dominálnak.

Bár a magyar katalógusra még várni kell, a külföldiek alapján úgy tippeljük: a letisztultabb vonalak kedvelői nagyon fogják szeretni az IKEA 2015-ös kínálatát, és azok is kedvükre válogathatnak majd, akik szeretnek kísérletezgetni és nem riadnak vissza az eltérő és erőteljes minták variálásától.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek