LÁJFHEKK

Lakjon Chanelben!

2014. július 18., péntek 21:42

Szeretjük a látványos szálloda projecteket, így semmi meglepő nincs abban, hogy megakadt a szemünk a Szingapúr belvárosában található Naumi Hotel külső és belső dizájnján, melyet több millió dolláros költségvetésből újított fel a White Jacket Studio – írja a blouinartinfo.com az ötmilliós város központi üzleti negyede mögött található épületről.

A kissé közhelyes, de mindig működő „Otthon, távol az otthontól” koncepcióra hagyatkozó tervezők olyan népszerű bútorgyártó cégektől rendeltek bútorokat a szállodába, mint a családi vállalkozásként működő olasz B&B, a torinói székhelyű Poltrona Frau, valamint a szőnyegekben utazó Moroso. A designerek saját bevallásuk szerint tervezés során arra törekedtek, hogy ízlésesen keverjék a mai luxus elemeket a művészettel és a modernizmussal is, így nem csoda, hogy szobákat Andy Warhol vagy Coco Chanel munkássága ihletette.

„A Naumi egy vidám, bátor, szenvedélyes, kifinomult és élettel teli nő, aki a legjobb barát és legjobb szerető is egyben. A design elegáns, demokratikus, fiatalos, de mégis sugárzik belőle az érett kifinomultság, mellyel a trendi és előretekintő város sokszínűségét kívántuk tükrözni” – mondja a nem kicsit elfogult építészcsapat saját munkájáról, mellyel a vendégek látására, szaglására, tapintására, hallására valamint az ízlelésre is hatni kívántak a tervezők.

Az Andy Warhol ihlette úgynevezett „Nirvana” lakosztályt a hotel egyik legnagyobb látványosságának tartják a tervezők, akik szerint ebben a játszótérszerű térben igazán szabadjára engedhetjük a fantáziánkat. A fotókat elnézve a Warhol lakosztály az a fajta romantikus hely, ami az elegáns és giccses határán billeg, nem véletlenül, hisz Warhol munkái is pontosan ezen a határon egyensúlyoznak. A színes dekorációkban gazdag szoba szöges ellentéte a francia divattervező, Coco Chanel által inspirált „Camellia” lakosztálynak, ami a fekete-fehér dizájnnak és a halvány mentazöld színeknek köszönhetően nőiességet és eleganciát áraszt magából. Az ablak mellett elhelyezett kád pedig a múlt századi európai szállodák belsőépítészeti megoldásait idézi fel.

A kilenc emeletes, kívül is növényekkel tarkított hotel tulajdonosai természetesen nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy modern művészeti alkotásokat is elhelyezzenek a közösségi terekben: a folyósokon, az étkezőben és a társalgóban. A szállodákban lógó dekorációs művek általában nem képviselnek valódi művészi színvonalat, de a Nauminak valóban sikerült irigylésre méltó gyűjteményt beszereznie: többek közt a híres graffitiművész, Tr853-1, a fotós Olivier Henry, és a videóinstallációiról ismert Aiman munkái is láthatóak az épületben. És ha már mindenre ennyire adnak, az sem meglepő, hogy a személyzet egyenruháit a provokatív Depression nevű márka tervezte. Nézze meg a galériában Szingapúr legújabb látványosságát!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta