A lámpa, ami törve jó

A mostanában a belsőépitészetben és design-ban is egyre többet használt betonhoz nyúlt Dragos Motica román dizájner, aki egy otthon befejezhető lámpát álmodott meg. 

A lámpa, az Ubikubi román bútormárka megrendelésére készült, és már a csomagolása is gyönyörű: egy henger alakú csőben érkezik, melyet parafadugóval zártak le. Ha kinyitja a dobozt, először egy kő esik ki belőle, melynek funkciója van. A vásárló ugyanis dönthet úgy, hogy a nyír rétegelt lemezből és vasbetonból készült lámpatestet úgy szereli fel, ahogy megkapta, de úgy is, hogy a csomagoláshoz mellékelt kővel megtöri a szerkezetet, akárcsak a diót. Így láthatóvá válik a hengeres vasbeton szerkezet, neki pedig egy teljesen utánozhatatlan és egyéni lámpaburája lesz.

1-1080x720
ubikobi.ro

"Ha összetöröd a lámpát, máris egy egyedi tárgy alkotójává válsz" - magyarázta Motica a Dezeennek. "Vagy dönthetsz úgy, hogy nem nyúlsz hozzá, mert tetszik, ahogy van. Mindenesetre mindkét esetben kizárólag rajtad múlik."

A lámpát egy mintás zsinórral lehet rögzíteni, ráadásul szabályozható a hosszúsága. Az anyagok kiválasztását az ipari létesitmények, építési területek ihlették, és a tervező direkt nyúlt olcsó alapanyagokhoz, mintegy a vásárlóra bízva a termék értékét.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra