A német sörgyárakat a berliniek mosdóhasználati szokásai érdeklik

A világtörténelmet író német-brazil meccs után mindenki kiadott ilyen-olyan elemzéseket, összefoglalókat és véleményeket, de az egyik legkülönlegesebb aspektus, elég meglepő megközelítésből a német vízműveké. Vajon megmenekül-e a német söripar és mi minden derül még ki abból ha tudják mikor mennek a berliniek WC-re? Most kiderül.

A híres német precizitás egyik újabb bizonyítéka az a grafikon, ami arról szól, hogy mikor és hányan mentek a mosdóba a focimeccsek alatt. A Berlin Wasserbetriebe vagyis a helyi vízművek kiadott egy elemzést arra vonatkozóan, hogy hogyan alakult a város vízigénye a keddi 7:1-es német győzelemmel zárult, brazilok elleni focimeccs közben. Ebből a vízművek, sőt marketing szakemberek elmondása szerint ki lehet következtetni, hogy mikor mentek a városban WC-re, hiszen az öblítésekkel nőtt a vízigény is. A görbéből az derül ki, hogy a németek ittak, ittak, majd visszatartották, főleg akkor mikor elkezdődött a gólzápor. Aztán mikor vége lett a félidőnek, megugrott a város vízigénye, majd újra csökkent, egészen a meccs végéig. Ekkor újra látható egy kiugrás, majd még egyszer, egy kisebb, mielőtt a később fekvő berliniek is végre nyugovóra tértek. Ha azt hinné, ennek a kimutatásnak tényleg semmi értelme, akkor téved. Ugyanis ez az amit már nagyon vártak a német sörgyárak , hogy kicsit reménykedhessenek végre.

A németek sörfogyasztása ugyanis elég drámaian visszaesett. 1976-ban még évente átlag 300 litert ittak, ma már csak 106 litert. Ezért a nagy gyárak két dologban reménykedtek, hogy jó meleg nyár lesz és hogy a nemzeti válogatott kellően magasra jut a foci VB-n, mert akkor akár millió literben is mérhető a sörök iránti igény. Ráadásul a vízművek elemzéséből azt a következetést is le lehet vonni, hogy a kevésbbé izgalmas, viszont korábban kezdődő Németország – Franciaország meccsen összességében nagyobb volt a vízigény, tehát többször húzták le a WC-t, vagyis többet is ittak és több sör is fogyott.

netzabgabe 20140708.png
Spuelanalyse-20140705-GER-FRA.png
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek