LÁJFHEKK

Ön várná a buszt Legó-buszmegállóban?

2014. július 12., szombat 15:14

Szinte nem telik el úgy hét, hogy ne fussunk bele valamilyen Legóval vagy legósítással kapcsolatos hírbe. Az évtizedek óta megunhatatlan játék ezúttal a brit főváros egyik buszmegállójában tűnt fel, amit Duncan Titmarsh dizájner legósított a városnak. Az akció a „Year of the Bus” program keretében történt, melyet a Londoni Közlekedési Vállalat indított a város szimbólumaként is gyakran emlegetett emeletes, piros jármű munkába állásának századik évfordulója alkalmából.

Buszmegálló a Regent Streeten
Buszmegálló a Regent Streeten
Fotó: Transport for London

A Legóból kirakott buszmegálló és annak ülései valamint kijelzői július 15-ig lesznek megtekinthetőek a W1-es vonal Regent Street-i megállójánál, a Hamleys játékbolt közelében –írja a huffingtonpost.com a látványosságról, melyet mintegy 100.000 darab legóból két hét alatt rakott ki az ötletgazda Titmarsh.

100.000 darab legóból rakták ki a megállót
100.000 darab legóból rakták ki a megállót
Fotó: Transport for London

„Sok ezer ember halad végig a Regent Streeten minden nap. Reméljük, hogy ezzel az új megállóval mosolyt csalunk a legrutinosabb ingázók arcára is. A Transport for London és a London Transport Museum idén rendezvényekkel, kiállításokkal készül, mellyel emlékeztetni szeretné a világot, hogy milyen komoly szerepet játszott az autóbuszhálózat a nagyváros életében" – mondta a Transport of London ügyvezető igazgatója a világ első sorozatban gyártott buszáról, mellyel az első világháború idején katonákat is szállítottak a frontra.

Igen,még a padokat is Legóból rakták ki
Igen,még a padokat is Legóból rakták ki
Fotó: Transport for London
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta