LÁJFHEKK

Egy egyetemista feltalálta a legmenőbb borítékot

2014. július 11., péntek 21:26

Dobozok, borítékok, papírok -csak néhány azon lehetőségek közül, amelyeket a postai csomagolásoknál használnak milliószámla. Ezek sajna baromi sok szemetet termelnek, még akkor is, ha újrahasznosítják a papírt, vagy újratelepítik az erdőket, melyek a papír alapanyagát adják.

repack

Yu-Chang Chou, aki a Royal College of Art diákja, egy újrahasznosítható borítékot álmodott meg, melyet akár 200 alkalommal is fel lehet használna. A boríték vagy táska egy nagy teherbírású poliészter szövet, melyet cipzárral lehet lezárni, majd ráragasztani egy felnyitás ellen védő szalagot.

Belülre, egy az amerikai futballosok sisakjánál használt energiaelnyelő anyag került, ami megvédi a benne lévő tárgyat a sérülésektől. A poron nevű anyagot hosszas kísérletezés után választotta ki a tervező, ugyanis olcsó, hatékony és könnyű.

A dologban nem csak ez az, ami jól ki lett találva. Chou azt is végiggondolta, hogy jut vissza a csomag a feladóhoz, hogy az újra felhasználhassa. Az egész összehajtogatható egy boríték méretére, és bármelyik postaládába bedobva kerül vissza a feladóhoz.Sajnos ez az egész csak teoretikusan létezik egyelőre, de érdemes elgondolkodni, hogy ha az Amazon vagy valamelyik másik hatalmas csomagküldő átállna a rendszerre, mennyi szemetet lehetne megspórolni.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta