LÁJFHEKK

London legújabb nevezetessége egy kagyló

2014. július 7., hétfő 09:16

Ha Londonban, azon belül is a Kensington Park közelében jár idén nyáron, akkor semmiképpen se hagyja ki a legújabb látványosságot. Megnyitott ugyanis a Serpentine galéria legújabb pavilonja, amit idén a chilei Smiljan Radic álmodott meg. Az előző években az arra járók láthattak itt felhőszerű építményt Sou Fujimoto tervei alapján, 2012-ben pedig Herzog & de Meuron építményét lehetett megnézni. 

A masszív kövekre épült, leheletvékony, fehér üvegszálas pavilon egy hatalmas papírmasé kavicsra emlékezteti a látogatókat. A belső tér központja nyitott, így szabadon áramlik be a fény és az eget is lehet kémlelni. Aki viszont inkább a kert látványában gyönyörködne, az megteheti valamelyik erkélyről, Radic ugyanis egy meghitt helyet szeretett volna létrehozni, ami egyszerre romantikus, extravagáns és hangulatos.

Belülről végigsétálhatnak az inkább teraszra, mintsem szokványos értelemben vett belső térre emlékezetező alkotáson, kívülről pedig akár megpihenhetnek az épület alatt található kis ülőalkalmatosságokon. A tervező szerint kívülről egy törékeny kagylóhéjhoz hasonlít az egész, ami a nagy kövekkel olyan hatást kelt, mintha az mindig is a része lett volna a tájnak. A külső megjelenést a törékenység és a könnyedség jellemzi – mesélt róla Radic.

4 2
Fotó: serpentinegalleries.org
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta