LÁJFHEKK

Hogyan lesz M.C. Escher lehetetlen formáiból lámpa?

2014. július 6., vasárnap 17:14

Trükkösebbnél trükkösebb dizájnerlámpákba botlottunk az utóbbi időben. A plusz egy dimenzióval megtoldott és az igény szerint formát váltó lámpák után a 2008-ban alapított Note Design Studio elkészítette MCE Lamp fantázianevű kollekcióját, melyet a lehetetlen festőjeként elhíresült holland művész és matematikus, Maurits Cornelis Escher valamint a lehetetlen tárgyak megalkotójaként emlegetett svéd származású Oscar Reutersward kultikussá vált munkái ihlettek.

Örökzöld formát kaptak az Escher ihlette lámpák
Örökzöld formát kaptak az Escher ihlette lámpák
Fotó: peruse.be

A svéd tervezőcsapat egyébként a felkapott belga design márkának, a PER/USE-nak készítette a fa kereten nyugvó üvegbúrás lámpát. Bevallásuk szerint a keret formája volt, amit M.C. Escher felejthetetlen matematikai illusztráció illetve Reutersward optikai illuziói inspiráltak, persze, a művészek által lehetetlen formákban ábrázolt tárgyat ők kénytelenek voltak lehetséges módon elkészíteni. A sorozat nemrég nagy sikerrel debütált a milánói és a stockholmi designhéten is – írja a nemzetközi tervezőkkel dolgozó, környezetbarát bútorokban és kiegészítőkben utazó márkáról a desing-milk.com

A gömbök ki is emelhetők a fa tartóból
A gömbök ki is emelhetők a fa tartóból
Fotó: peruse.be

A több színben, sápadt rózsaszínben, kékben és zöld árnyalatban is kapható, időtlen formát kapott, jó minőségű fúvott üveg gömb három különböző méretben lesz kapható, és a fa keretnek köszönhetően fénye mindig oda irányítható, ahol éppen a legnagyobb szükség van rá. Sőt, a tervezők szerint keret nélkül, magában is elhelyezhető a térben. Azt sajnos nem tudni, hogy mennyire drágán tervezi piacra dobni a természetes anyagokban gondolkodó márka a mutatós lámpákat, de az eddigi áraikat nézve az Escher lámpákat sem adják majd olcsón.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta