LÁJFHEKK

A Grand Budapest Hotelt is utolérte a legósítás

2014. július 3., csütörtök 18:29 |

A legózás nem csak a gyerekeknek jön be, Ryan Ziegelbauer amerikai dizájner Wes Anderson filmjének „főszereplőjét" építette meg a kis színes kockákból. A dizájner a hotel összes részletét hűen reprodukálta - beleértve a színeket, vagy a környező fákat is.

A hotel ennek ellenére sem létezik a valóságban, eredetije egy Karlowy Varyban található szálloda, a Grandhotel Pupp, ezt tekinthetjük a szálloda előképének. A filmben látot szálloda azonban valójában csak makett, és a berlini Babelsberg studióban építették meg, míg a belsőt egy német kisvárosban, Görlitzben 2010-óta üresen álló épület adta.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta