Aludjon repülőben a Belváros közepén!

Akarna hajóban lakni? Menőnek tartja, ha egy repülőgép belsejében sörözik a haverjaival? Vagy csak nem érti, miért is jó, egy Simson ülésén elfogyasztani a reggelit? Ezt mi sem feltétlenül értjük, de az biztos, hogy a vizualitásnak egyre nagyobb szerep jut az életünkben, és minden bizonnyal valami hasonlóra jöhetett rá Pozsonyi Attila, a Design Apartment tulajdonosa is.

Apartmanjait öt éve nyitotta meg, és minden bizonnyal bejött az üzlet, mert nyárra kész lesz a második komplexum is. A Váci utcában, egy régi bérház földszintjére álmodták meg az öt apartmant, melynek kiindulópontja a járművek voltak. Egész pontosan egy gördeszka kereke láttán érezte úgy Pozsonyi, hogy neki ezt a tárgyat be kell építenie a lakásba. Így is lett, jó pár lépcsőfokká és néhány szekrénygombbá avanzsáltak a gördeszkák.

Lett aztán repülőgépből származó ülés, ráadásul el lehet választani az első osztályt a konyhától egy függönnyel, a szűk lépcsőn felmenve, pedig heverészhetünk is egy jumbo tetején.

A beruházási költségről a tulaj diszkréten csak annyit mondott, hogy "jóval több volt a tervezetnél", és a család teljes megtakarítása ide került. Ráadásul a tavaly szeptemberben indult felújítás a tervezett december helyett talán júliusra lesz kész, ottjártunkkor látszott, hogy még bőven van vele meló.

Az látszik, hogy jól kitalálták a dolgot, de sajnos a beruházásra vagy nem volt elég pénz, vagy nem vették eléggé komolyan a feladatot, ami az első kellemes meglepetés után hagy egy kis keserűséget a szemlélőben. A repülőgépülés és a rozettás mennyezet például nem igazán passzolnak, ahogy a régi ablakok, és az - egyébként a bérházakban megszokott - mázolt, széles keretes ajtók sem illenek a képbe. Mintha elfogyott volna a lendület (vagy a pénz, ki tudja?), és elfelejtették volna kiszedni a '80-as évek gázkonvektorait, melyek ott búslakodnak Toscana és egy hajó nappalijában. Mégsem igazán ordító hibák ezek, enélkül is biztosan tömegek fognak lecsapni a jó árú (55 euro lesz éjszakánként) apartmanokra.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek