LÁJFHEKK

Tükrökkel rejtették el a kilátót a skót nemzeti parkban

2014. június 22., vasárnap 17:04

Ha ön is trükköknek olvasta a cím első szavát, nincs egyedül, és még igaza is van: két skót diák ugyanis vizuális csellel élve szinte láthatatlanná tett egy kisebb épületet. A glasgow-i Strathclyde Egyetem két hallgatója, Angus Ritchie és Daniel Tyler nemrég egy ötvenes években épült francia sípályát újítottak fel egy tükrös tető hozzáadásával, most pedig a festői Loch Lomondban (azaz a Lomond-tónál) található Trossach Nemzeti Parkba terveztek egy tükörkabint. A munkát a kormány által finanszírozott Scottish Scenic Routes Initiative projekt finanszírozza, de szponzori segítséget kaptak a MAKlabtól, a Russwoodtól és a Gillrick Metalworktől is – írja a dezeen.com.

Lookout-for-the-Loch-Lomond-and-Trossachs-National-Park-by-Angus
Fotó: Ross Campbell

„A tükrökkel bevont kilátó lényege, hogy visszatükrözi a skót nemzeti park környező tavait és völgyeit. A fő koncepciót az első évben tanult tükrözött anyagok ismeretei alapján dolgoztuk ki és alakítottuk sajátságosan a nemzeti park igényei szerint” – mondja a padokkal beépített faszerkezetű pavilonról Angus Ritchie, aki reméli, hogy az épület hatására többen látogatnak majd el Skóciába, és ezáltal többen megismerik majd az ország építészetét és dizájnereit is.

Lookout-for-the-Loch-Lomond-and-Trossachs-National-Park-by-Angus
Fotó: Ross Campbell

„A szabványos, 2440 x 1220 mm-es tükrözött, laminált (ragasztott) nyírfa furnérból és rozsdamentes acéllapokból felépített kilátót 5000 fontból (1.9 millió forintból) hoztuk ki. A két téglalap egyik oldalát nyitva hagytuk, ide egy kiváló minőségű hőkezelt afrikai keményfából egy ülősarkot is készítettünk a látogatók számára. A „Frake” néven ismert fából egyfajta „japán stílusú”, négyzet keresztmetszetű rácsozott felületet alakítottunk ki" – mondja a Skót felföld határán található, kis költségvetéssel készült kilátóról a 7N építészstúdió tervezője, Daniel Tyler. Nézze meg a videóban, hogy hogyan tükrözik vissza az építészek Nagy-Britannia legnagyobb tavát és a tájat!

Craft from Daniel Tyler on Vimeo.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta