Az egész családot lekötheti nyáron ingyenes fesztiválokkal

Azt már tudjuk, milyen zenei fesztiválokra mennyiért mehetünk el itthon a nyáron, de hát ezeken kisebb gyerekkel nem feltétlenül ajánlott részt venni. Szerencsére azonban akadnak olyan több napos rendezvények is, ahová akár az egész család ellátogathat, és miközben zenét hallgat, számos egyéb programmal lekötheti magát, meg a gyereket. Ráadásul a legtöbb esetben ezért még fizetni sem kell. Most olyan helyeket mutatunk, ahol a gyerekek mellett a szülők is tudnak lazulni.

Gyerek Sziget

Helyszín: Budapest, Hajógyári-sziget

Időpont: június 7-29-ig szombaton és vasárnap

Jegyár: Ingyenes

A Hajógyári-szigeten szombaton és vasárnaponként várják a gyerekeket, hogy kitombolják magukat. A hétvégi rendezvényen különféle kézműves programokat is kipróbálhatnak a gyerekek, de akár táncházba is mehetnek és koncerteket is nézhetnek. Ezen kívül Kölyökpark, bohóclakás, különböző szórakoztató kísérletek, sőt, még nindzsaképző is várja a családokat.

Fotó: Dívány Fotó: Dívány Fotó: Dívány Fotó: Dívány Fotó: Dívány
Fotó: Dívány Fotó: Dívány Fotó: Dívány Fotó: Dívány Fotó: DíványDívány

IX. Szolnoki Tiszavirág Fesztivál

Helyszín: Szolnok

Időpont: június 17-21

Jegyár: Ingyenes

A 9. Szolnoki Tiszavirág Fesztiválon nemcsak a gyerekek, hanem a szülők számára is akadnak szórakoztató programok: az érdeklődőket kézműves sörök, borok, parkmozi és kézműves vásár is várja. Az esti sörözés hangulatát pedig Little G. Weevil, a Guns 'n' Roses egykori gitárosa, Gilby Clarke vagy éppen az Anna and The Barbies koncertje alapozhatja meg.

Palotanegyed Fesztivál

Helyszín: Budapest, Palotanegyed

Időpont: június 21-től

Jegyár: Ingyenes

Június 21-én Szent István Ünnepével kezdődik a Palotafesztivál, ami aztán három hónapig, tehát egész nyáron át tart. 15 helyszínen több mint 150 programmal csábítják a családokat Józsefvárosba, szerveznek színházi és báb előadásokat, koncerteket, kézműves vásárt és egésznapos gyerekprogramokat is. A fesztivál főbb helyszínei a Múzeumkert, a Szabó Ervin tér, az Építész Udvar és a Muzikum Klub, de a szervezők alapvetően arra törekszenek, hogy a Palotanegyed más terei és utcái is otthont adjanak a rendezvénynek.

35. Kaláka Fesztivál

Helyszín: Eger

Időpont: Június 26-29.

Jegyár:  Családi bérlet (2 felnőtt + 2 gyerek): 16.000 forintba, a családi napijegy pedig elővételben 7000 forintba kerül. SZÉP kártyát elfogadnak.

Az első Kaláka Fesztivált 1980-ban rendezték meg Diósgyőrben, a rendezvénynek csak 32 év után választottak új helyszínt, Egerben. Természetesen itt is akadnak gyerekprogramok, de a szülők sem fognak unatkozni: táncházzal, koncertekkel (Vujicsics, Ferenczy György vagy éppen a Benkó Dixiland) várják a látogatókat. Az sem gond, ha ön inkább a filmek iránt érdeklődik, lesz filmvetítés is, ha pedig pénzt költene, ott a kézműves vásár. Ezt a fesztivált leginkább irodalom- és zenekedvelőknek ajánljuk.

Fotó: Facebook / Kaláka Fesztivál Fotó: Facebook / Kaláka Fesztivál Fotó: Facebook / Kaláka Fesztivál Fotó: Facebook / Kaláka Fesztivál Fotó: Facebook / Kaláka Fesztivál
Fotó: Facebook / Kaláka Fesztivál Fotó: Facebook / Kaláka Fesztivál Fotó: Facebook / Kaláka Fesztivál Fotó: Facebook / Kaláka Fesztivál Fotó: Facebook / Kaláka FesztiválFacebook / Kaláka Fesztivál

Víz, Zene, Virág Fesztivál

Helyszín: Tata

Időpont: Június 27-29.

Jegyár: A 3 napra érvényes bérletért 1500 forintot kérnek. 14 év alatt ingyenes, parkolási díj nincs. SZÉP kártyát elfogadnak

Ha az ország legnagyobb családi fesztiválját keresi, Tatára induljon, ott megtalálja, rengeteg programmal együtt. A Quimby, a Mystery Gang vagy a KFT koncertje mellett Mága Zoltánt vagy a Ghymest is megnézhetik, de akár Sterbinszkyre is csapathatják – már, ha még bírják energiával a gyerekek a tombolós Alma Zenekar után. Ha nem a zenei programok érdeklik, akkor sincs gond: megnézhetnek egy kajak vagy sárkányhajó versenyt, jógázhatnak vagy spirituális előadásokat hallgathatnak. Ha ennél nyugodtabb programra vágyik, akkor az időszakos kiállításokat ajánljuk, amiket a város külöböző pontjain tekinthet meg.

Süss Fel Nap!

Helyszín: Gyenesdiás

Időpont: június 28-tól három hétvégén át

Jegyár: Ingyenes

Gyenesdiáson június utolsó hétvégéjétől hetente változó tematikával várják a családokat. Az első hétvégén a sporté lesz a főszerep, ekkor amatőr focicsapatok mérhetik össze az erejüket. Július első hétvégéjén azok járnak jól, akik a jazzt és a keszeget is szeretik, ugyanis akkor lesz a Keszegfesztivál, sült keszeggel, halászléfőzéssel, dixieland zenekarok versenyével. A harmadik, egyben utolsó hétvégén Bornapokkal zárják a fesztivált: a családokat gyerekprogramokkal, Piramis koncerttel, valamint népművészeti vásárral várják.

Győrkőcfesztivál

Helyszín: Győr

Időpont: Július 4-6.

Jegyár: Nincs, illetve elég egyedi megoldással élnek a szervezők. Egy mosolygós fotót kérnek, amiért ún. győrkőc karszalagot kapnak a 14 év alatti gyerekek. Ezzel minden játékon és programon ingyenesen vehetnek részt.

Július első hétvégéjére egész Győr gyerekvárossá alakul: a gyerekek szerte a városban kipróbálhatnak különböző játékokat, vagy részt vehetnek előadásokon és foglalkozásokon. Lesz játékpark, kaszinó, óriás hintaló, indiántábor, meseposta és még rengeteg olyan kaland, amit időnként a szülők is megirigyelnek. Apropó, szülők: nekik marad estére a Csík Zenekar, Szalóki Ági vagy éppen Hajós András koncertje. A főszerep azonban ettől még a gyerekeké ezen a hétvégén: annyira, hogy a város különböző éttermeiben és szállodáiban ők ingyen ehetnek (ha a felnőtt is rendel) vagy éppen ingyen aludhatnak.

Fotó: Győrkőc Fesztivál Fotó: Győrkőc Fesztivál Fotó: Győrkőc Fesztivál Fotó: Győrkőc Fesztivál Fotó: Győrkőc Fesztivál
Fotó: Győrkőc Fesztivál Fotó: Győrkőc Fesztivál Fotó: Győrkőc Fesztivál Fotó: Győrkőc Fesztivál Fotó: Győrkőc FesztiválGyőrkőc Fesztivál

Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok, Visegrád

Helyszín: Visegrád

Időpont: Július 11-13.

Jegyár: Lovagi tornára a felnőtt jegy 2500-3500 forint között mozog, míg a gyerekeknek 900 forint a fedett lelátó. SZÉP kártyát és Erzsébet Utalványt elfogadnak. A többi program ingyenes.

A Visegrádi Nemzetközi Palotajátékokon az egész család egy igazi középkori tornába csöppenhet bele, a helyszínen vásári komédiások, vitézek és apródok várják a látogatókat. A városi parkban katonai tábor épül, ahol bárki megnézheti, hogyan zajlottak a lovagi élet mindennapjai és a kor fegyvereit is ki lehet próbálni, sőt középkori bajvívó verseny is lesz.

A Nagy Csobbanás

Helyszín: Fonyód, Siófok és Révfülöp

Időpont: Július 12. (Fonyód), Július 19. (Siófok), Augusztus 9. (Révfülöp)

Jegyár: Ingyenes

Tavaly egy zánkai helyszínnel indult útjára a Nagy Csobbanás a Nagyon Balaton rendezvénysorozat részeként. Idén már három helyszínen várják egésznapos programokkal és koncertekkel a családokat. Lesznek kézműves foglalkozások, bohóclakás, baba játszóház, óriás csúszda, vízi játékok, zsonglőrködés és persze koncertek is. Kitelepül a helyszínekre az MTVA is, így a gyerekek megnézhetik a Maci Pecót, sőt kipróbálhatják magukat híradós bemondóként vagy időjárásjelentőként is.

VeszprémFest

Helyszín: Veszprém

Időpont: Július 15-20.

Jegyár: A nagy koncertekre egyedi jegyárakkal kell számolni (a legdrágább 19 900 forint), de a Rozé, Rizling és Jazz Napok ingyenesek.

A VeszprémFest az ország egyik legismertebb fesztiválja, ahol a könnyedebb jazzes zenei vonal kedvelői a legnagyobb hazai nevek mellett kiváló külföldi zenészeket is megnézhetnek. Akik nem szeretnének sokat költeni, de mégis szórakoznának, azok az Óváros téren, az ingyenes Rozé, Rizling és Jazz Napokon kapcsolódhatnak ki. Itt kézműves ételeket, hazai borokat kóstolhatnak meg az idelátogatók, miközben a hazai jazz-élet fiatal egyéniségeit is megismerhetik. Fellép Tóth Vera, Gájer Bálint, a B The First, a Mystery Gang, Hajdú Klára Quartett, Kozma Orsi vagy éppen a Bin-Jip.

Fotó: Facebook / VeszprémFest Fotó: Facebook / VeszprémFest Fotó: Facebook / VeszprémFest Fotó: Facebook / VeszprémFest Fotó: Facebook / VeszprémFest
Fotó: Facebook / VeszprémFest Fotó: Facebook / VeszprémFest Fotó: Facebook / VeszprémFest Fotó: Facebook / VeszprémFest Fotó: Facebook / VeszprémFestFacebook / VeszprémFest

Művészetek Völgye

Helyszín: Kapolcs és környéke

Időpont: Július 25-augusztus 3.

Jegyár: 10 éves korig, és néhány kísérő program ingyenes, egyéb programokra elővételben 3200 forintért, a helyszínen 3600 forintért napijegyek, illetve, bérletek válthatóak. A tíznapos bérlet ára 28 ezer forint.

A Művészetek Völgyét valószínűleg keveseknek kell bemutatni. Ez az a fesztivál, ami az évek alatt annyira rohamosan fejlődésnek indult, hogy az egyik legrangosabbá nőtte ki magát. Nemcsak a helyszíne miatt különleges (három falu fogott össze, hogy egy összművészeti bulit hozzon létre), hanem hangulata miatt is, ráadásul annyi programmal várják a látogatókat, hogy azt lehetetlen felsorolni. Egy biztos: a koncertek mellett annyi egyéb program van, hogy egy nap alatt képtelenség mindent körbejárni. Untakozni garantáltan nem fog.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek