LÁJFHEKK

Bármilyen színt reprodukál a jövő tolla

2014. június 18., szerda 15:22

Alig telt egy hónap azóta, hogy hasra estünk a Rotring legújabb vívmányától, az érintőtollként is funkcionáló ceruzától, már itt is van egy újabb agyszülemény, melyet a scribble.com munkatársai fejlesztettek ki. A Kickstarteren házaló márka egy RGB-érzékelővel ellátott tollal rukkolt elő, mely öt színes, újratölthető tintapatronnal van ellátva, és lehetővé teszi, hogy szinte mindent színt képes legyen feldolgozni.

Így kell elképzelni a jövő tollait
Így kell elképzelni a jövő tollait
Fotó: scribble.com

„A bármilyen színt pontosan lemásoló Scribble színes tolla kiváló színvakoknak, gyereknek, belsőépítészeknek, tanároknak, művészeknek, fotósoknak és dizájnerek is" – olvasható a cég oldalán a szkennert rejtő mindössze 39 grammot nyomó tollról, mely sajnos még nem kapható a piacon, de 150 dollárért (34 099 forintért) előrendelhető. Ennek digitálisan is használható típusáért plusz 80 dollárt (18 170 forintot) kell otthagynunk a márkánál.

drawing2
Fotó: scribble.com

A Scribble gyártói egyébként azt állítják, hogy lítium-ionos elemmel ( tehát újratölthető ) ellátott találmányuk 100 000-féle árnyalatot képes eltárolni a belső memóriájában – számol be a huffintonpost.com a Bluetooth-szal felturbózott termékről.

Így ha például fűzöld színre van szükségünk, akkor szükségtelen bekapcsolni a photoshopot, hiszen elég csak tollunkkal egyetlen fűszálra rámenni és már meg is van a kívánt szín. Értelemszerűen lemásolhatjuk így a pizza kérgének vagy egy szőke haj árnyalatának a színét is másodpercek alatt. Egy élelmes, színelemző és szinkronizáló mobil applikációnak köszönhetően pedig nemcsak a papírra rajzolhatunk az új színnel, hanem mobiltelefonunkra vagy tabletünkre is feltölthetjük azt.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

KAPCSOLATSULI 6 szokás, amivel villámgyorsan kinyírhatod a kapcsolatodat

Vannak szokásaink, amelyekről nem is tudjuk, hogy észrevétlenül, ám annál hatékonyabban rombolják a párkapcsolatunkat. Amikor pedig a párunk a válást, szakítást fontolgatja, nem értjük, hogy mi történt.

TÖRI MÁSKÉPP Szőrös hableány, tudós ló - mulatságok a Monarchiában

A kiegyezést követően gyors tempóban újabb és újabb létesítmények emelkedtek a Ligetben, amit a milleniumi ünnepségek még inkább felgyorsítottak. És ott aztán volt mulatság!

DICE&SORCERY A látszat sohasem csalt még ekkorát!

A Mario + Rabbids Kingdom Battle amennyire valószínűtlen, annyira zseniális. Játékosok figyelem!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta