LÁJFHEKK

Nyitottabbak leszünk a dizájnra, ha mások lakásaiban nyaralunk

2014. május 26., hétfő 10:58

A napokban tartották az idei, szeptember 13-21 között megrendezendő London Design Festival sajtótájékoztatóját a V&A múzeumban, ami az egyik központi helye lesz az egész városban zajló kiállítás- és rendezvénysorozatnak.A tájékoztatón ott volt London egyik legmenőbb belsőépítésze, Ilse Crawford is, aki más belsőépítészekkel – mint például Jasper Morrison, a Patternity és a Raw Edges –együtt a 2008 óta működő lakás- és szobaközvetítő oldallal, az Airbnb-vel kollaborál majd.

A Trafalgar téren helyet kapó "A Place Called Home" project keretein belül egy mindenki számára ideális, otthonos helyet szeretnének bemutatni a dizájnerek és az Airbnb alapítói, a Rhode Island School of Design-on végzett Joe Gebbia és Brian Chesky, akik lehetővé tették, hogy az utazók drága szállodák helyett átlagos otthonokban szálljanak meg utazásaik során.

De mi köze az olcsó szállásnak a lakberendezéshez?

A hazánkban is népszerű oldalnak köszönhetően ugyanis az emberek nem magazinokból és honlapokról, hanem első kézből találkozhatnak az érdekesebbnél-érdekesebb belső terekkel és építészeti jegyekkel - írja a dezeen.com.

„Az Airbnb megfogja változtatni az designhoz való viszonyulásunkat. Régen a magazinokból leshettük meg más emberek otthonait. Ma már, az Airbnb-nek köszönhetően akár lakhatunk is bennük. Már nem csak nézegetni tudjuk, hol és hogyan élnek mások” – mondja Crawford, aki szerint az oldal földközelibbé, befogadhatóbbá teszi az emberek számára a dizájn és a lakberendezés fogalmait, aminek hála már nem idegenkednek annyira a kortárs építészettől sem.

Több ezer ember otthonába bepillanthat, ha akar.
Több ezer ember otthonába bepillanthat, ha akar.
Fotó: FotóFotóFotóFotóFotóFotóFotóFotóFotóFacebook / Airbnb

„Még nagyobb dolog az, hogy az oldal megváltoztatta a privát és a nyilvános tér definícióját is. Manapság a privát életünket is sokkal nyilvánosabban éljük, ami tulajdonképp megnyitotta az utat az Airbnb számára is. Mivel elvárjuk, hogy bárhol otthon tudjuk érezni magunkat, most arra keressük a választ, pontosan hogyan is definiálható ez az érzés. Ennek része, hogy valódi és virtuális emberek számára megnyitjuk az otthonunk (az Airbnb-ne keresztül - a szerk), és az Airbnb remekül összehozta ezt a folyamatot az elérhetőség, az egyenlőség és a design jegyében. A lényeg valójában az emberek közötti kapcsolat" – magyarázza idealistán Crawford, aki belsőépítészként többek közt a Grand Hotel Stockholm éttermén, illetve az ausztrál bőrápolási márka, az Aesop első londoni outletjén dolgozott az elmúlt időszakban.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

KAPCSOLATSULI 6 szokás, amivel villámgyorsan kinyírhatod a kapcsolatodat

Vannak szokásaink, amelyekről nem is tudjuk, hogy észrevétlenül, ám annál hatékonyabban rombolják a párkapcsolatunkat. Amikor pedig a párunk a válást, szakítást fontolgatja, nem értjük, hogy mi történt.

TÖRI MÁSKÉPP Szőrös hableány, tudós ló - mulatságok a Monarchiában

A kiegyezést követően gyors tempóban újabb és újabb létesítmények emelkedtek a Ligetben, amit a milleniumi ünnepségek még inkább felgyorsítottak. És ott aztán volt mulatság!

DICE&SORCERY A látszat sohasem csalt még ekkorát!

A Mario + Rabbids Kingdom Battle amennyire valószínűtlen, annyira zseniális. Játékosok figyelem!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta