A piaci ár töredékéért is kaphat gyümölcsöt

Nincs gyümölcsöskertje, de kimenne, hogy barnuljon egy kicsit, és otthonra is vigyen valamit? Ön is leginkább a fáról frissen szedett cseresznyét szereti, de a harmadik emeleti lakásban ezt nem lehet megtapasztalni? Akkor irány valamelyik közeli szedd magad akció, ahol a piaci ár töredékéért juthat gyümölcshöz (kolleganőnk például 395 forintos kilónkénti áron jutott így eperhez Pomázon), ráadásul friss levegőn is van, barnulhat is közben, és ami a legjobb: addig válogathat, amíg össze nem gyűjti a legtökéletesebb szemeket. Nézze meg hol teheti meg mindezt!

shutterstock 105039689

Május végén, június elején van szezonja az epernek (igazából szamócának), amihez épp rengeteg receptet is talál mostanában az Alapkonyhában. Érdemes reggel korán menni, nehogy elkapkodják ön elől az igazán szép, érett szemeket!  

Nemcsak azért, mert finomak, hanem , ha minden igaz, az eper segít a fogyókúrában, fiatalít, méregtelenít, fájdalomcsillapító hatása is van, magas a C-vitamin és az E-vitamin tartalma, de használják fogfehérítésre is valamint a szívbetegségek kockázatát is csökkenti. 

Aztán, ha már nem fér önbe több a natúr (esetleg porcukros; tejfölös; tejfölös-porcukros - ha van egyéb tippje, írja meg!) verziókból, indulhat a sütés! Akár  nutellás,  gyömbéresrebarbarásmég rebarbarásfagyisajttortamáglyarakás formájában is eheti, de az erdei gyümölcsösbe is kerülhet eper bőven, és akkor most csak az idei sütiket emlegettük fel.

Hogy hol talál önhöz legközelebb szedd magad akciós eperföldeket, azt például innen megnézheti. Ha nem  rajong kimondottan az eperért, akkor innen  azt is megtudja, hogy cseresznyét hol szedhet mostanában.

Oszd meg másokkal is!
Mustra