LÁJFHEKK

Magyar bronzérem a Velux nemzetközi dizájnversenyén

2014. május 23., péntek 18:38

Két fiatal magyar végzett a harmadik helyen a Velux nemzetközi pályázatán, melyet csütörtökön adtak át a hollandiai Einhovenben. Kárpáti Eszter és Esteban De La Torre mindketten a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem diákjai, közös munkájuk a Cromorph, mely mind hőre, mind napfényre reagáló mintával operál. A különleges festék segítségével, mely mind a hő, mind a fény hatására megváltoztatja a színét,  A  döntőbe hét csapat jutott be, közülük végzett a Jekka a harmadik helyen.

 
   

A mexikóvárosi Esteban de la Torre és Kárpáti Eszter  nagyon eltérő kultúrákból származnak, együttműködésük mégis elég volt ahhoz, hogy a harmadik helyen végezzenek. „Rájöttünk, hogy ugyanazokat a dolgokat szeretjük, csak más perspektívából szemléljük őket, az eredmény pedig színes megoldások halmaza lett" - nyilatkozták.

A két fiatal nem tartja elképzelhetetlennek, hogy a sötétítőjüket gyártani is lehessen valamikor a közeljövőben. A diplomamunkaként készült Cromosonicot a Wired magazin is felfedezte Kárpáti Eszter e-textilje hangra és érintésre reagál.

A zsűri Petra Blaisse designerből, Enrico Fratesi textiltervező-designerből  Peter Zec Red Dot alapítóból állt, ők értékelték a több mint 270 mű közül azokat, melyek innovatívak, fenntarthatósági szempontoknak megfelelnek, és van bennük potenciál, hogy piacra kerüljenek. 

Hamarosan interjút olvashatnak a magyar nyertesekkel.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JÓ FÉNYEKET Szelfi tippek kezdőknek és függőknek

Fejlődni mindig lehet, és garantálom, hogy az itt felsorolt tippek közül még a Kardashian lányok sem ismerik mindegyiket! Sosem értetted, másnak hogy lesznek mindig tökéletesek a képei? Hát így

ÚTIKALAUZ ANATÓMIÁBA Miért olyan makacs az ekcéma?

A világ egyik legelterjedtebb bőrbetegsége, gyakran hosszú hónapokig vagy évekig is eltarthat, ameddig javulni kezd az állapot. Sőt, gyakran a terápia ellenére hullámzó ritmusban, újra és újra visszatérnek a tünetek. Min múlik a tartós gyógyulás?

LELKI ZÓNA A szépség mellékhatásai

Ami szép, az jó is! Ez az összefüggés automatikus működésbe lép, ha más emberekről mondunk ítéltet – akkor is, ha racionális énünk nem ért egyet vele. A kedvező fizikai megjelenés átterjed az egyén megítélésének más dimenzióira is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta