LÁJFHEKK

Ez a leggyönyörűbb Weöres Sándor kötet, amit valaha láttunk

2014. május 22., csütörtök 12:53

Somogyi Éva papírművész még 2011-ben hívta fel a figyelmet tehetségérea Radnóti Naptár pop-up feldolgozásával, mellyel több hazai és nemzetközi szakmai elismerést is bezsebelhetett. A Pécsi Művészeti Szakközépiskolában alkalmazott grafika szakon, majd a soproni Nyugat-Magyarországi Egyetem Alkalmazott Művészeti Intézetében formatervezőként végzett Somogyi ezúttal Weöres Sándor ABC-s könyvéből készítette el második pop-up könyvét.

Az újabb látványos könyvhöz egyébként még tavaly, a Moholy-Nagy László formatervezési ösztöndíjnak köszönhetően kapott támogatást.” A két projekt között egy ideig külföldön (nem a szakmámban), majd egy könyvkiadónál dolgoztam. Jelenleg néhány társammal egy művészeti-alkotói műhely kialakításán dolgozunk Pécsett. Az a tervünk, hogy a Pécsett élő és különböző területeken alkotó emberek egymást tudják segíteni és erősíteni. Közösségi programokat és foglalkoztató műhelysorozatot is tervezünk” – mondja az olyan ciklikus témákban, mint Radnóti hónapjai és Weöres betűi fantáziát látó pécsi papírművész, akinek munkái felnőttek és gyerekek számára is egyszerre élvezhetőek.

Bármennyire is beleszeretett volna ezekbe a gyönyörű kötetekbe, egy darabig még nem fog hozzájuk jutni, ugyanis csak mintapéldányok formájában léteznek. Ha szerencsénk van, azért előbb-utóbb haza is vihetjük őket: "A műveket egyelőre nem lehet megvenni. Könyvkiadót keresek, de ha nem találok, akkor magam gyártom le őket limitált példányszámban. További könyv egyelőre nem, viszont hasonló pop-up technikával készült termékek várhatóak" - mondta el terveiről az alkotó.

Ami viszont már biztos, hogy nagyon szeretne beindítani egy egyedi és kézzel készített designtermékeket készítő céget, ahol elsősorban papírból és más környezetbarát anyagokból készülnének olyan lakberendezési kiegészítők, mint például a lámpák. Emellett szeretné, ha cége könyvkiadóként is működne, ahol a hagyományos eljárások mellett az olyan modern technológiai vívmányokat is alkalmazná, mint a lézervágás. Nézze meg a legújabb munkáról készült kisfilmben, hogy mit hozott ki a formatervező Weöres Sándor ABC-jéből!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JÓ FÉNYEKET Szelfi tippek kezdőknek és függőknek

Fejlődni mindig lehet, és garantálom, hogy az itt felsorolt tippek közül még a Kardashian lányok sem ismerik mindegyiket! Sosem értetted, másnak hogy lesznek mindig tökéletesek a képei? Hát így

ÚTIKALAUZ ANATÓMIÁBA Miért olyan makacs az ekcéma?

A világ egyik legelterjedtebb bőrbetegsége, gyakran hosszú hónapokig vagy évekig is eltarthat, ameddig javulni kezd az állapot. Sőt, gyakran a terápia ellenére hullámzó ritmusban, újra és újra visszatérnek a tünetek. Min múlik a tartós gyógyulás?

LELKI ZÓNA A szépség mellékhatásai

Ami szép, az jó is! Ez az összefüggés automatikus működésbe lép, ha más emberekről mondunk ítéltet – akkor is, ha racionális énünk nem ért egyet vele. A kedvező fizikai megjelenés átterjed az egyén megítélésének más dimenzióira is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta