LÁJFHEKK

Kecses porcelánbabák tengerésztetkókkal az új menőség

2014. május 20., kedd 15:31

Párizsban a napokban nyílt meg a Galerie LJ-ben a skót származású művész, Jessica Harrison legelső egyéni kiállítása „Flash" címmel, melyen az 1982-ben született kézműves szobrait és kerámiákra készített variációit állítják ki június 24-ig – írja a nerdist.com, akik szerint ha a szezonban érdemben történik valami Párizsban, akkor ez a tárlat lesz az.

Az Edinburgh College of Art-on, majd az MFA-n tanult Harrison legújabb, punk-rock attitűddel felruházott széttetovált porcelánbabáit az Arts and Humanities Research Council finanszírozta. A nyárspolgári finnyáskodást a tengerésztetkókkal összepárosító művész nem lőtt mellé látványos figuráival, a róluk készült fotók pár nap alatt körbefutottak az interneten. Persze, ezen cseppet sem csodálkozunk, hiszen a provokatív, fegyverekkel, rózsákkal, kalózhajókkal és prostituáltakkal kivarrt szende biedermeier kisasszonyok mellett valóban nehéz szó nélkül elmenni.

A nagymamák polcain gyakran megtalálható, idealizált (és emiatt gyakran giccses) figurákkal egyébként nem először kísérletezik a művész, ugyanis az előző projektjében ugyanezeket a karaktereket ábrázolta, csak tetkók helyett kilógó belekkel és baltával kettécsapott arccal. Azt a gyűjteményt azért többen találták hátborzongatónak a közösségi oldalakon.

„Munkám középpontjában a külső és belső emberi tulajdonságok és szervek állnak. Ortogonálisan, a bőrön keresztül vizsgálom a mozgást, az emberi testet, melyet a test felületén ábrázolok. A bőr olyan hely, ahol a testünk és a világ összeérnek„ – mondja egyesek szerint zord hangulatú, alternatív munkáiról Harrison, akinek limitált szériás,átlagosan 20.5 x 12 x 12 cm-s figurái 50 fontért (18.719 forint ) kaphatóak, a litográfiákért pedig körülbelül 250 fontot (93.600 forint) kérnek az üzletekben.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JÓ FÉNYEKET Szelfi tippek kezdőknek és függőknek

Fejlődni mindig lehet, és garantálom, hogy az itt felsorolt tippek közül még a Kardashian lányok sem ismerik mindegyiket! Sosem értetted, másnak hogy lesznek mindig tökéletesek a képei? Hát így

ÚTIKALAUZ ANATÓMIÁBA Miért olyan makacs az ekcéma?

A világ egyik legelterjedtebb bőrbetegsége, gyakran hosszú hónapokig vagy évekig is eltarthat, ameddig javulni kezd az állapot. Sőt, gyakran a terápia ellenére hullámzó ritmusban, újra és újra visszatérnek a tünetek. Min múlik a tartós gyógyulás?

LELKI ZÓNA A szépség mellékhatásai

Ami szép, az jó is! Ez az összefüggés automatikus működésbe lép, ha más emberekről mondunk ítéltet – akkor is, ha racionális énünk nem ért egyet vele. A kedvező fizikai megjelenés átterjed az egyén megítélésének más dimenzióira is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta