Ellepik a berlini repülőteret a dizájnercuccok

Alig dolgoztuk fel a Milánói Designhéten látottakat, máris nyakunkon a következő ígéretesen hangzó program dizájnmániásoknak. A nemzetközi design fesztivál résztvevőjeként a Berlin Tempelhof repülőtér, vagy ahogy a helyiek hívják „ City Airport” május 28. és június 1. között ad otthont a DMY Berlinnek, mely immár 12. alkalommal mutatja a legújabb kortárs építészeti, belsőépítészeti és formatervezői terveket.

DMY News 2014.png
facebook.com/dmyberlin

A több, mint ötszáz projectet, 150 nemzetközi kiállítót és dizájnert felvonultató esemény a Berlini Design Hét része, aminek keretében május 26-tól több helyszínen, mondhatni az egész, 3, 5milliós lakosú német fővárosban és annak környékén kiállításokba és egyéb performanszokba lehet majd botlani – írja a dezeen.com. Az 1927-ben épült repülőtér egyébként történelmi múltját tekintve is izgalmas helyszínnek ígérkezik. Ez ugyanis az egyik a három repülőtér közül, ami második világháború előtt épült. A másik kettő, a londoni Croydon Airport illetve a párizsi Le Bourget Airport. 

DMY-2010-Totale©Luminaten
facebook.com/dmyberlin

A rendezvényen nem csak a művészek innovatív elképzeléseit mutatják be, hanem ez a Design Award of the Federal Republic of Germany névre keresztelt díjátadó helyszíne is egyben, ahol elsősorban a feltörekvő tehetségeket és új termékeket jutalmazzák. Az szervezők szerint az idei DMY International Design Festival az előző évekhez hasonlóan egyedülálló lehetőséget kínál a ideérkező kiállítóknak, akik többek között Németországból, Svájcból, Spanyolországból, Olaszországból, Franciaországból, Finnországból, Lengyelországból, Svédországból, Dél-Koreából, Kínából, Mexikóból, Brazíliából, Argentínából érkeznek majd a repülőtérre szervezett kiállításra. A rendezvényre a jegyárak a helyszínektől és a programoktól függően 10 és 60 euró (3089 és 18.500 forint) között mozognak majd. A csoportos jegyekért például 12 eurót, azaz 3699 forintot kérnek fejenként.

10155132 688044244567179 1379436150 n
facebook.com/dmyberlin
Oszd meg másokkal is!
Mustra