Ez egy esernyő méretűre összecsukható bicikli. Tényleg.

Mindenki látott már összecsukható kerékpárt, ez önmagában nem volna újdonság. De a ma ismert összecsukhatókkal meg tudja tenni, hogy becsúsztatja őket az átlagos méretű, most is viselt (oké, azért nem borítékretikül nagyságú) táskájába? Valószínűleg nem, mivel nem sokuk büszkélkedhet olyan kompakt mérettel, mint a valóban esernyő méretűre összehajtogatható, amit Gianluca Sada fejlesztett ki az elmúlt években. 

portable-compact-backpack-bicycloe-468x311
sadabike.it

Az 1984-ben született dél-olasz származású mérnök a Politecnico di Torinoban végezte tanulmányait, már ekkoriban elkezdte foglalkoztatni az összecsukható kerékpár gondolata, ami egy hátizsákba téve könnyen szállítható a tömegközlekedési járműveken is. Forradalmi ötletét 2010 márciusában szabadalmaztatta a Torinói Kereskedelmi Kamaránál, majd 2010 októberében az Order of Engineers Torino „IDEA-TO” kategóriában neki ítélte az év leginnovatívabb találmányáért járó díjat - ezután gyorsan szabadalmaztatta találmányát Európában és az Egyesült Államokban is.

A lelkes feltaláló a Techno Design szakembereinek bevonásával 2008 és 2010 között fáradhatatlan lelkesedéssel dolgozott projectjén, majd 2011-ben a finommechanikában jártas Palmec sns. támogatásával elkészült az alumínium ötvözetből készített prototípussal is – írja a weurbanist.com.

portable-umbrella-sized-bike-468x311
sadabike.it

„ Az ötletet számos tanulmány előzte meg, aminek során különös figyelmet fordítottunk a kerékpár súlyára és méretére. El akartuk kerülni, hogy az összecsukhatóság és a hordozhatóság a kerekek, a váz és a stabilitás rovására menjen. Ahelyett, hogy csökkentettük volna a bicikli alapvető elemeinek méreteit, inkább megerősítettük a kevesebb anyagot igénylő felniket, merev alvázzal és egy könnyen összecsukható vázzal láttuk el” – mondja a még mindig kezdeti stádiumban lévő bicikliről a fiatal mérnök. A találmány ugyanis még számos megoldatlan kérdést vet fel, például még finomhangolni a kerékpár egyensúlyán továbbá a tartósságáról sincsenek még meggyőzve a befektetők.

Oszd meg másokkal is!
Menő! (2065) (1435) Ciki!
Mustra