LÁJFHEKK

Ilyennek képzelik a nyarat a svédek

2014. május 15., csütörtök 14:50

Visszanyúlt a gyökerekhez az IKEA, legalábbis az új NORNÄS kollekciójában, melyek egytől-egyig fenyőből készültek, és nagyon letisztultak. Marianne és Knut Hagberg tervezők nem titkolt célja volt, hogy egyedivé alakításra ösztönözze az embereket, illetve, hogy olyan bútort tervezzenek, melyek szinte minden stílusba beilleszthetőek. A fa egyedi vonásait direkt nem takarták el, a göcsörtök és a fa egyedi vonásai minden bútoron megjelennek. A fa a svéd erdőkből származik, és a cég újratelepíti a kivágott növényeket. A kollekcióban számos praktikus tárgyat találni, mi arra biztatunk mindenkit, hogy mindenképp kezelje valamivel a fenyőt, mert egyrészt még akkor is képes szúrni, ha nagyon le van csiszolva, másrészt ezzel el lehet kerülni a sárgulást.

Utókezelni lakkal, páccal, olajjal vagy festékkel lehet, ha kültérre kerülne a bútor, akkor mindenképp két rétegben ajánlott lekenni.

Ezzel majdnem egyidőben mutatta be a cég az új nyári kollekcióját. A szakadó esőnek hála, azonnal kiderült, mely termékek bírják a vizet, és mit érdemes inkább minden alkalommal elpakolni. Az idei koncepció szerint a svéd stílusjegyek és a harsány színek egyaránt megjelennek, bővült a lampionok és napelemes lámpák választéka, valamint a tengerészstílusra is ráerősítettek. Személyes kedvenceink továbbra is a rákkal és hallal díszített kiegészítők, legyen szó tálcáról vagy párnahuzatról. Szokás szerint a bútorok egy része elkészült gyerekváltozatban is, és a kerti bulikhoz szükséges papírcuccok is kaphatóak, többféle mintával. Bár meglepő lehet a szőnyegek használata, de ezek a műanyagból készült termékek bírják a vízet, így gyorssegélyként használhatóak, ha jönnek a vendégek, és rosszul néz ki a terasz.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 4 ruhadarab, aminek nincs helye egy stílusos nő ruhatárában

A nagy őszi gardróbcsere remek alkalom arra, hogy megszabaduljunk néhány olyan holmitól, ami csak a megvásárlás pillanatában tűnt jó ötletnek. A divat változik, trendek jönnek-mennek, de biztos lehetsz benne, hogy a most következő cuccok nélkül igenis, lehet élni. Ráadásul egy magabiztos, stílusos életet.

KERTÉSZ Így gondozd ősszel a csónakorchidádat

Most, hogy ránk rúgta az ajtót az ősz, egyre jobban figyelünk a szobanövényekre. Az orchideák különösen népszerűek. ennek oka lehet különleges szépségük, szokatlan megjelenésük, vagy éppen az, hogy a meleg trópusi tájak hangulatát hozzák közel, ami télen különösen jóleső érzés.

OTTHONTÉRKÉP Elfogytak a zuglói garázsok

Fizetős övezetté vált a XIV. kerületben az Örs vezér tere és a Felvonulási tér környéke is. Ráadásul nem csak hétköznap, hanem szombat-vasárnap is. Gondoltuk, megnézzük, milyen a garázshelyzet a kerületben. Aztán koppantunk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta