no

Ilyennek képzelik a nyarat a svédek

Visszanyúlt a gyökerekhez az IKEA, legalábbis az új NORNÄS kollekciójában, melyek egytől-egyig fenyőből készültek, és nagyon letisztultak. Marianne és Knut Hagberg tervezők nem titkolt célja volt, hogy egyedivé alakításra ösztönözze az embereket, illetve, hogy olyan bútort tervezzenek, melyek szinte minden stílusba beilleszthetőek. A fa egyedi vonásait direkt nem takarták el, a göcsörtök és a fa egyedi vonásai minden bútoron megjelennek. A fa a svéd erdőkből származik, és a cég újratelepíti a kivágott növényeket. A kollekcióban számos praktikus tárgyat találni, mi arra biztatunk mindenkit, hogy mindenképp kezelje valamivel a fenyőt, mert egyrészt még akkor is képes szúrni, ha nagyon le van csiszolva, másrészt ezzel el lehet kerülni a sárgulást.

Utókezelni lakkal, páccal, olajjal vagy festékkel lehet, ha kültérre kerülne a bútor, akkor mindenképp két rétegben ajánlott lekenni.

Ezzel majdnem egyidőben mutatta be a cég az új nyári kollekcióját. A szakadó esőnek hála, azonnal kiderült, mely termékek bírják a vizet, és mit érdemes inkább minden alkalommal elpakolni. Az idei koncepció szerint a svéd stílusjegyek és a harsány színek egyaránt megjelennek, bővült a lampionok és napelemes lámpák választéka, valamint a tengerészstílusra is ráerősítettek. Személyes kedvenceink továbbra is a rákkal és hallal díszített kiegészítők, legyen szó tálcáról vagy párnahuzatról. Szokás szerint a bútorok egy része elkészült gyerekváltozatban is, és a kerti bulikhoz szükséges papírcuccok is kaphatóak, többféle mintával. Bár meglepő lehet a szőnyegek használata, de ezek a műanyagból készült termékek bírják a vízet, így gyorssegélyként használhatóak, ha jönnek a vendégek, és rosszul néz ki a terasz.

Oszd meg másokkal is!
no
Mustra