LÁJFHEKK

Plusz egy dimenzióval trükköző dizájnlámpák Tel Avivból

2014. május 11., vasárnap 11:54

Kivételesen nem a Milánói Designhéten, hanem az innovatív és elborult ötletekre mindig vevő Kickstarteren tűnt fel a Tel Aviv-i Cheha Studio LED lámpa kollekciójával, mellyel egy 5 mm-es drótváz illetve egy speciális lézeres trükk segítségével 2D-s lámpáikból hoznak létre 3D-s formákat. – írja a mymodernmet.com.

„Az áramkörös vezetéket kapott lámpák megfelelnek a legmagasabb elektromos biztonsági előírásoknak. Csak ezután helyeztem rá a lámpa bázisául szolgáló dizájnos akrilüveget (amiben a LED helyezkedik el ), aminek köszönhetően a fény áttör a maratott felületen. A lámpa alapja nyírfából készült furnérlemez borítást kapott, amin hangulattól függően cserélhetjük a formákat” – mondja sokoldalú, szemet megtévesztő fejlesztéséről Nir Chehanowski, aki szerint a LED-nek köszönhetően a Bulbing névre keresztelt termékek sosem melegednek túl, energiatakarékosak élettartalmuk pedig körülbelül 50.000 óra.

Az optikai csalódással ható lámpák tervezésénél a dizájnercsapat valóban a család összes tagjára gondolt. Piacra dobtak például léggömb, koponya, lufi, spirál és csillagokkal megvilágított hegycsúcs alakzatokat, melyek ára 49 dollárról (10.762 forint) indul, de ha nem tudna dönteni a könnyedén cserélhető formák közül, akkor mindössze 243 dollárért (53.379 forint) akár mind az ötöt hazaviheti egyszerre.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JÓ FÉNYEKET Szelfi tippek kezdőknek és függőknek

Fejlődni mindig lehet, és garantálom, hogy az itt felsorolt tippek közül még a Kardashian lányok sem ismerik mindegyiket! Sosem értetted, másnak hogy lesznek mindig tökéletesek a képei? Hát így

ÚTIKALAUZ ANATÓMIÁBA Miért olyan makacs az ekcéma?

A világ egyik legelterjedtebb bőrbetegsége, gyakran hosszú hónapokig vagy évekig is eltarthat, ameddig javulni kezd az állapot. Sőt, gyakran a terápia ellenére hullámzó ritmusban, újra és újra visszatérnek a tünetek. Min múlik a tartós gyógyulás?

LELKI ZÓNA A szépség mellékhatásai

Ami szép, az jó is! Ez az összefüggés automatikus működésbe lép, ha más emberekről mondunk ítéltet – akkor is, ha racionális énünk nem ért egyet vele. A kedvező fizikai megjelenés átterjed az egyén megítélésének más dimenzióira is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta