Hegyek közé ékelődő beton családi fészek Mexikóban

Nem először látunk szokatlan környezetbe helyezett épületet, azonban a mexikói építész, David Pedroza Castañeda hegyek közé ékelt, vörös betonból felhúzott, 7875 négyzetméretes idilli családi háza és birtoka mellett mégsem tudunk elmenni szó nélkül.

A három darab kétszintes blokkból álló, eldugott családi fészket ugyanis Mexikó észak-nyugati részére, az El Jonuco domboldalra tolták be a tervezők, aminek köszönhetően lakói valóban elmondhatják magukról, hogy a világtól elszigetelt helyen tengetik mindennapjaikat vagy pihenik ki a szürke hétköznapok fáradalmait.

„ A hegy közelsége számos mexikói városra emlékeztet, ahol a magas hegyek miatt a völgybe tudnak csak letelepedni a lakosok. Az ilyen településeken a helyiek együtt élnek a jellegzetes növényzettel és állatvilággal. Az „El Jonuco” egy gyönyörű hely, ahol 360 fokban gyönyörködhetünk a fantasztikus kilátásban. A hegy oldalában élő sűrű növényzet komoly kihívást jelentett a tervezésnél: ez egy olyan épület, ami kilátást enged a tájra, de mindeközben tiszteletben tartja a meglévő ökoszisztémát is.

A színpaletta biztosítja a project rusztikusságát valamint időtlen háttérként szolgál a különböző tárgyaknak. A színes falak és a hatalmas, padlótól a mennyezetig érő ablakok miatt a táj tükröződik vissza a szemünkben és a ház beleolvad a környezetbe.” – mondja a földes, vöröses színt kapott panorámás épületről a tervező, aki mexikói ciprusfa gerendával és parkettával álmodta meg házát.

A három egységre osztott épület első részében helyezték el a garázst illetve az egyéb, tárolásra alkalmas helyiségeket, a második résznél található a bejárat, a vendégszobák, míg a harmadik szárny ad helyet a nappalinak és az étkezőnek. – írja a dezeen.com a műalkotásokkal, festményekkel, szobrokkal és dekoratív maszkokkal illetve a modern és antik bútorokkal bekevert terek kialakításáról.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek