LÁJFHEKK

Hegyek közé ékelődő beton családi fészek Mexikóban

2014. május 10., szombat 20:23

Nem először látunk szokatlan környezetbe helyezett épületet, azonban a mexikói építész, David Pedroza Castañeda hegyek közé ékelt, vörös betonból felhúzott, 7875 négyzetméretes idilli családi háza és birtoka mellett mégsem tudunk elmenni szó nélkül.

A három darab kétszintes blokkból álló, eldugott családi fészket ugyanis Mexikó észak-nyugati részére, az El Jonuco domboldalra tolták be a tervezők, aminek köszönhetően lakói valóban elmondhatják magukról, hogy a világtól elszigetelt helyen tengetik mindennapjaikat vagy pihenik ki a szürke hétköznapok fáradalmait.

„ A hegy közelsége számos mexikói városra emlékeztet, ahol a magas hegyek miatt a völgybe tudnak csak letelepedni a lakosok. Az ilyen településeken a helyiek együtt élnek a jellegzetes növényzettel és állatvilággal. Az „El Jonuco” egy gyönyörű hely, ahol 360 fokban gyönyörködhetünk a fantasztikus kilátásban. A hegy oldalában élő sűrű növényzet komoly kihívást jelentett a tervezésnél: ez egy olyan épület, ami kilátást enged a tájra, de mindeközben tiszteletben tartja a meglévő ökoszisztémát is.

A színpaletta biztosítja a project rusztikusságát valamint időtlen háttérként szolgál a különböző tárgyaknak. A színes falak és a hatalmas, padlótól a mennyezetig érő ablakok miatt a táj tükröződik vissza a szemünkben és a ház beleolvad a környezetbe.” – mondja a földes, vöröses színt kapott panorámás épületről a tervező, aki mexikói ciprusfa gerendával és parkettával álmodta meg házát.

A három egységre osztott épület első részében helyezték el a garázst illetve az egyéb, tárolásra alkalmas helyiségeket, a második résznél található a bejárat, a vendégszobák, míg a harmadik szárny ad helyet a nappalinak és az étkezőnek. – írja a dezeen.com a műalkotásokkal, festményekkel, szobrokkal és dekoratív maszkokkal illetve a modern és antik bútorokkal bekevert terek kialakításáról.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JÓ FÉNYEKET Szelfi tippek kezdőknek és függőknek

Fejlődni mindig lehet, és garantálom, hogy az itt felsorolt tippek közül még a Kardashian lányok sem ismerik mindegyiket! Sosem értetted, másnak hogy lesznek mindig tökéletesek a képei? Hát így

ÚTIKALAUZ ANATÓMIÁBA Miért olyan makacs az ekcéma?

A világ egyik legelterjedtebb bőrbetegsége, gyakran hosszú hónapokig vagy évekig is eltarthat, ameddig javulni kezd az állapot. Sőt, gyakran a terápia ellenére hullámzó ritmusban, újra és újra visszatérnek a tünetek. Min múlik a tartós gyógyulás?

LELKI ZÓNA A szépség mellékhatásai

Ami szép, az jó is! Ez az összefüggés automatikus működésbe lép, ha más emberekről mondunk ítéltet – akkor is, ha racionális énünk nem ért egyet vele. A kedvező fizikai megjelenés átterjed az egyén megítélésének más dimenzióira is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta