Vízesést tervezett konyhai csap helyett Philippe Starck

A nyolcvanas évek  óta ipari termékekkel és belsőépítészettel foglalkozó, széles körben ismert francia dizájner, Philippe Starck idén is folytatja a partnerséget a Hansgrohe Se egyik legmenőbb designer márkájával, az Axorral. A 65 éves Starck idén sem fogta vissza magát: elképesztően gyönyörű és különleges, átlátszó csaptelepet készített Starck V. néven a megrendelőjének – írja a design-milk.com

Axor Starck V Vortex-Faucet-2
starck.com

Starck formabontó ötletével a víz természetes környezetbe helyezésére kívánt utalni, illetve azzal, hogy eltávolították a csapról a megszokott fém burkolatot, a természetes forrás vagy vízesés melletti mosogatás élményét szerették volna érzékeltetni vásárlóikkal – írja a design-milk.com a kristályüvegből készült csaptelepről.

A politikai véleményének, valamint környezeti és ökológiai aggodalmainak gyakran hangot adó művész munkái több európai és amerikai múzeumban is helyet kaptak, többek között kiállították a párizsi Musée National d'Art Moderne-ben (ahova több prototípust is adományozott), a Musée de Arts Décoratifsban, a New York-i MOMA-ban, a Brooklyn Museumban valamint a Vitra design Múzeumban is. Starck munkássága alatt dolgozott együtt az Adidassal, a L'Oreallal és a Fossillal is, de 1983-ban például ő újíthatta fel el az akkori francia elnök, Francois Mitterrand privát lakosztályát is a Élysée-ben. Starck többi munkáját ide kattintva találja.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek