LÁJFHEKK

Vízesést tervezett konyhai csap helyett Philippe Starck

2014. május 9., péntek 18:17

A nyolcvanas évek  óta ipari termékekkel és belsőépítészettel foglalkozó, széles körben ismert francia dizájner, Philippe Starck idén is folytatja a partnerséget a Hansgrohe Se egyik legmenőbb designer márkájával, az Axorral. A 65 éves Starck idén sem fogta vissza magát: elképesztően gyönyörű és különleges, átlátszó csaptelepet készített Starck V. néven a megrendelőjének – írja a design-milk.com

Starck formabontó ötletével a víz természetes környezetbe helyezésére kívánt utalni, illetve azzal, hogy eltávolították a csapról a megszokott fém burkolatot, a természetes forrás vagy vízesés melletti mosogatás élményét szerették volna érzékeltetni vásárlóikkal – írja a design-milk.com a kristályüvegből készült csaptelepről.

A politikai véleményének, valamint környezeti és ökológiai aggodalmainak gyakran hangot adó művész munkái több európai és amerikai múzeumban is helyet kaptak, többek között kiállították a párizsi Musée National d'Art Moderne-ben (ahova több prototípust is adományozott), a Musée de Arts Décoratifsban, a New York-i MOMA-ban, a Brooklyn Museumban valamint a Vitra design Múzeumban is. Starck munkássága alatt dolgozott együtt az Adidassal, a L'Oreallal és a Fossillal is, de 1983-ban például ő újíthatta fel el az akkori francia elnök, Francois Mitterrand privát lakosztályát is a Élysée-ben. Starck többi munkáját ide kattintva találja.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JÓ FÉNYEKET Szelfi tippek kezdőknek és függőknek

Fejlődni mindig lehet, és garantálom, hogy az itt felsorolt tippek közül még a Kardashian lányok sem ismerik mindegyiket! Sosem értetted, másnak hogy lesznek mindig tökéletesek a képei? Hát így

ÚTIKALAUZ ANATÓMIÁBA Miért olyan makacs az ekcéma?

A világ egyik legelterjedtebb bőrbetegsége, gyakran hosszú hónapokig vagy évekig is eltarthat, ameddig javulni kezd az állapot. Sőt, gyakran a terápia ellenére hullámzó ritmusban, újra és újra visszatérnek a tünetek. Min múlik a tartós gyógyulás?

LELKI ZÓNA A szépség mellékhatásai

Ami szép, az jó is! Ez az összefüggés automatikus működésbe lép, ha más emberekről mondunk ítéltet – akkor is, ha racionális énünk nem ért egyet vele. A kedvező fizikai megjelenés átterjed az egyén megítélésének más dimenzióira is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta