Villamosról is intézheti a bevásárlást

Manapság már mindenre van valamilyen applikáció, amivel az okostelefonja még több okosságot tud biztosítani, sőt egy ideje akár az internetről is rendelheti a kenyeret. Mióta már a Tescoban is ingyen wifi van, azóta tényleg nem kell elszakadnia az okostelefonjától még bevásárlás közben sem, de hogy a kedvenc boltjától se kelljen elszakadnia telefonypötyögés közben, megnéztük, hogy a nagyobb áruházak milyen alkalmazásokat fejlesztettek, hogy megkönnyítsék életét. 

Az már teljesen természetes, hogy minden nagyobb ruházati márkának van külön alkalmazása, ahol megnézheti a kollekciót, vagy éppen megkeresheti az önhöz közel eső boltot, de mi a helyzet a többi bolttal? Jön a telefonomra értesítés ha friss hús érkezett a Sparba? Szól a Tesco, ha épp leakciózza a kedvec testápolómat? A legtöbb applikációban van jó ötlet, de sajnos a kivitelezés nem mindig az igazi, és nagyon hiányoljuk, hogy csak néhányuknál működik a házhoz szállítás funkció. Az azonban biztos, hogy a bevásárlócetlik ideje végérvényesen lejárt.

Aldi

iOS, Android (ingyenes)

Az Aldi applikáció  gyakorlatilag egy interaktív akciós újság, amellett persze, hogy megmutatja, merre található az önhöz legközelebb eső áruház. Sőt ha külföldre utazik, akkor is kereshet Aldit a közelben, és ott is megnézheti, milyen akciók vannak, valamint hogy meddig tart nyitva az üzlet. A bevásárlólista menüponttal pedig nem felejti el az akciókat, mert ha megtetszik valamilyen ajánlat böngészés közben, azt azonnal jelezheti. Az így összeállt listával pedig ezek után a legközelebbi üzletben be is vásárolhat. 

aldi
Google Play

CBA

iOS, Android (ingyenes)

A CBA applikációja egyszerre akciós újság és CBA magazin is, de persze a legközelebbi üzleteket is meg lehet találni. Az akciós újságok mellett receptötleteket is kap: elég beírni egy hozzávalót - mondjuk, hogy van otthon egy csomó paradicsoma, amiből főételt szeretne csinálni -, és az alkalmazás azonnal ajánl néhány receptet. Ha csak úgy böngészne a receptek között, és talál egy jót, akkor pedig a webáruházból házhoz is rendelheti a hozzávalókat. Maga az ötlet egyébként nem rossz, de a kivitelezés úgy tűnik még nem az igazi, ugyanis még a néhány héttel ezelőtti értékelések szerint is bőven van még mit fejleszteni, míg mások egyenesen használhatatlannak tartják a programot. 

cba
Google Play

G'Roby

iOS, Android (ingyenes)

Bár a város több pontján is talál üzleteket, mégis a G'Roby az, ami sokaknak egyet jelent az internetes bevásárlással. Nem csoda, hisz bár már nincsenek egyedül a mezőnyben, mégiscsak ők kezdték, 2000 óta lehet online rendelni tőlük. Ezért elvárható volna az is, hogy egy olyan alkalmazást rakjanak össze, amiben szintén úttörők lehetnek. Rendelni az appon keresztül is tud, ahol a termékcsoportokon belül gyorsan tud válogatni, valamint az akciókat is hamar megtalálja. Sőt használhatja telefonja kameráját is, amivel otthon csak beolvassa például az éppen elfogyott, de bevált mosogatószer vonalkódját, az alkalmazás pedig kidobja a bolti árat, hogy éppen elérhető-e, sőt a termékleírást is. Ráadásul arról sem kell lemondania, hogy tudatos vásárló legyen, hiszen az áruházban kapható termékek legtöbbjének ismertetője között az összetevők is megtalálhatóak. 

grobi
Google Play

Spar chef

iOS, Android (ingyenes)

A Spar alkalmazás, ahogy a neve is mutatja, inkább egy receptes applikáció némi vásárlásos beütéssel. Az alkalmazás elkészítési idő, alapanyagok és fogások szerint válogat a receptek között, amiből már több mint 1000 fajtát kipróbálhat. Természetesen értesülhet a legújabb akciókról, sőt még a hűségakciókról is, és bevásárlólistát is összeállíthat, vagy készíthet közösségi bevásárlólistát, hogy aztán megossza férjével, gyerekeivel, vacsoravendégeivel vagy akár összes ismerősével, hogy mit kell venni hazafelé. Ezen kívül az önhöz legközelebb eső üzletek címét és nyitvatartását is megnézheti.

spar chef
Google Play

Tesco

iOS, Android (ingyenes)

A Tesco két alkalmazást is fejlesztett, ez kimondottan a bolti vásárlásé. Alapvetően ez is egy jó elgondolás lenne, de az értékelések elég lehangolóak egyelőre. Az alapötlet szerint megkeresheti a legközelebbi üzletet és az ott érvényes akciók  között nézelődhet és rakhatja bevásárlólistájára. Ami tényleg jó elgondolás, hogy kijelölheti a kedvenc termékeit, majd értesítést kap ha akciós lesz valamelyik nagy favoritja. Ezen kívül arról is tájékozódhat, hogy az üzletsoron milyen szolgáltatásokat talál, így például kikeresheti hol talál tisztítót, pénzváltót, esetleg postát is. 

tesco
Google Play

Tesco bevásárlás

iOS, Android (ingyenes)

A Tesco másik alkalmazása kimondottan a bevásárlásra szakosodott, vagyis hogy akár a villamoson ülve is össze tudja állítani a kosarát és házhoz is tudja rendelni. A már egyszer rendelt termékek bekerülnek a "Kedvenc" menüpontba, sőt az előző vásárlásait is elő tudja csalogatni, így például ha havonta egyszer szokott nagybevásárlást intézni, ahol többnyire ugyanazokat veszi mindig, akkor tényleg néhány gombnyomással elintézheti a rendelést. De nagyon egyszerűen tud böngészni a termékek között, és itt is talál termékinformációt, így például a zöldségek és gyümölcsök esetében megnézheti a származási országot, más termékeknél pedig akár az összetevőket is. 

tesco bev
Google Play
Oszd meg másokkal is!

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek