LÁJFHEKK

Waldorf iskolával nyert a legjobb hazai fiatal építész

2014. május 7., szerda 13:05

Egy 4000 fős pilisi falu iskoláját, a Kékvölgy Waldorf Iskolát és ezzel együtt Valkai Csabát díjazta a Magyar Építőművészek Szövetsége, ugyanis idén neki ítélték oda a Vedres György-díjat. A legjobb 40 év alatti építésznek szóló elismerést idén második alkalommal ítélték oda.

A kiírás alapján iskola- vagy kórházépülettel lehetett pályázni, a zsűri tagjai  - Tima Zoltán, Vadász Bence,Marosi Miklós és Földes László voltak. Mindannayian építészek, és mind Ybl-díjasok. A Valkai tervezte iskolaépület többek közt a debreceni Egyetem műszaki karának bővítését utasította maga mögé.

A bírálóbizottság többek közt az alábbit emelte ki: „az épület szakít az iskolák hagyományos kanonizált felépítésével, mégis azok minden fontos elemét – színháztermet és a 4 db tantermet - magában foglalja. A tiszta, egyszerű szerkesztésű ház rafinált harmóniája a gyerekrajzok világát juttatja eszünkbe." Az alábbi time-lapse videón megnézheti, hogyan épült fel az iskola, mely jelenleg az alsó négy osztálynak ad helyet.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta