Még 5 gyors, olcsó DIY ajándéktipp anyák napjára

Bár már vészesen közeleg az anyák napja, még bőven van annyi ideje, hogy egy több ezer foirntos vágott vagy cserepes virág helyett valami könnyen összedobható, mégis saját készítésű ajándékkal állítson be vasárnap hazulra. Az sem gond, ha nincsenek ötletei, mutatunk öt olyan megoldást, amit pillanatok alatt elkészíthet úgy, hogy közben a zsebében sem kell nagyon mélyre nyúlnia.

10 dolog, amit nagyon szeretek benned

Találhatna annál szívhez szólóbb ajándékot, minthogy jópofa kártyákon sorolja fel az édesanyjának azt a tíz dolgot, amit nagyon szeret benne? De most komolyan, melyik anya ne örülne annak, ha a legapróbb figyelmességeket is belevéve felsorolják neki azt, amivel örömet okozott? Ide kattintva ingyenesen töltheti le azt a tíz sablont, amit csak ki kell nyomtatnia, teleírnia, majd pedig karikára fűznie, hogy pillanatok alatt elkészüljön a figyelmes anyák napi ajándékkal. Az alkotáshoz csak egy tollra, karikára és némi jó minőségű papírra van szükség, a kártyák közé pedig bármi olyat beszúrhat, ami az édesanyjára emlékezteti – legyen az egy fénykép, szövegrészlet vagy anyagminta. Személyes és szerethető ajándék, ráadásul egy délelőtt alatt megvan, úgyhogy még bőven belekezdhet!

Foglalja össze egy pofás noteszben, mit szeret a legjobban édesanyjában.
Foglalja össze egy pofás noteszben, mit szeret a legjobban édesanyjában.

Ujjlenyomatos képkeret

Ha megmaradna a klasszikus képkeretes fotó ajándékozásánál, akkor is újítson kicsit és tegye még személyesebbé az egyébként elcsépelt ötletet! Ehhez csak egy egyszerű képkeretre és némi festékre van szükség, lehetőleg 3-4 különböző színben. Először nyomjon ki egy-egy ujjnyit mindegyik színből, majd mártsa bele az ujját és nyomja rá a festékes ujjbegyét a keretre. Figyeljen arra, hogy két azonos nyomat ne kerüljön szorosan egymás mellé, hiszen minél színesebb a végeredmény, annál izgalmasabb az összhatás. Várjon vele egy-két órát, míg alaposan megszárad, majd tegye bele a képet – és el is készült a saját ujjlenyomataival dekorált ajándék.

Virágos felirat kartonbetűkből

Ezzel a tippel a kötelező virágvásárlást és ajándékozást egyszerre tudja le, pont ezért az egyik legjópofább és legköltséghatékonyabb DIY tipp anyák napjára. Elkészítéséhez üreges kartonbetűkre, ragasztóra, sniccerre és némi mű-, illetve igazi virágra van szükség, a feladata pedig csak annyi, hogy a virágmixszel kibélelje az üreges betűket. Az eredeti ötletet itt találja, ők némi habot is felhasználnak a projekthez, ám ezt a lépést nyugodtan kihagyhatja. Kartonbetűket hobbiboltban találni – ezeket viszont ketté kell vágni, hogy üregesek legyenek –, de készíthet akár saját maga is, így kicsit macerásabb a dolog. A végereményért viszont abszolút megéri, nem mellesleg pedig nemcsak anyák napja alkalmából sütheti el: remek dekoráció, amit más szöveggel és művirággal bélelve akár állandó díszítőelemként is alkalmazhat.

'Mom' feliratú szövegbe töltöttek virágot a Parcel Post szerzői.
'Mom' feliratú szövegbe töltöttek virágot a Parcel Post szerzői.

Fotókollázst antik képkeretbe

A legkedvesebb emlékeket (a memórián túl) fotókon keresztül lehet a legkönnyebben megőrizni és feleleveníteni, éppen ezért erre az alkalomra ideális megoldás, ha összeszed pár régi nyaralós, szülinapos, karácsonyi vagy ballagós fényképet és egybefésüli őket. Radásul ez az ajándék egy antik képkeretbe ragasztva még a nappaliba is tökéletesen illik. Ha adottak a kellékek és van kedve, akár át is alakíthat egy antik keretet, ehhez nem kell mást tennie, csak átfújni arany, ezüst vagy akár színes sprayvel, és máris igazi ereklyének tűnik majd. Ezt a különleges DIY tippet itt találtuk, a tutorial segítségével lépésről lépésre elkészítheti: a képkeretet elég csak felszögelni, a képeket pedig a falra ragasztani, de rögzíthet egy hófehér vagy akár színes hátlapot is a keretbe, hogy a fal érintetlen maradjon. Akár faliújságot is készíthet a keretbe, ebben az esetben feszítsen ki damilokat a képkeret belsejébe, és erre csipeszekkel rögzítse a képeket.

Írható tányér táblafestékkel

Különleges tányért is készíthet ajándékba, ehhez csak egy poercelántányérra, táblafestékre, ecsetre és némi ragasztószalagra van szükség. Először is győződjön meg róla, hogy a tányér teljesen tiszta és száraz, majd tapassza le ragasztószalaggal a tányér széleit, hogy biztosan szögegyenes legyen a táblafesték minden oldala. Ha ez megvan, ecset segítségével kenje be porcelánt fedő táblafestékkel a tányért, de közben ügyeljen arra, hogy a festéket egyenletesen oszlassa el. Vásárláskor mindenképpen győződjön meg arról, hogy porcelánnal kompatibilis verziót vásárol-e, a hagyományos táblafesték ugyanis általában csak cserép, gipsz, agyan és karton befedésére alkalmas.

A festés után szedje le a ragasztót és legalább 24 óráig hagyja száradni. Másnap tegye be a tányért a sütőbe és süsse rá a felvitt festéket, majd addig hagyja is bent, amíg ki nem hűlt normális hőmérsékletre. Az eredeti tutorialt és a végeredményt itt találja, kreatív ajándék – nemcsak anyák napjára. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek