LÁJFHEKK

Húsvéti maradékhasznosítás: készítsen valódi tojásgyertyát!

2014. április 22., kedd 16:49

A húsvéti előkészületek során sokan a kézzel készített díszektől sem riadnak vissza, melyeket akár a gyerekekkel együtt is elkészíthetnek. Ugyanígy folytathatják a kézműveskedést húsvét után is, hisz van egy rakás gyönyörű hímes tojásuk, amelyeket van, ahol megesznek, van, ahol egy ideig tárolják a polcon, majd kidobják. Ha sajnálná a gyerek kidugott nyelvvel festegetett tojásait az enyészetnek átadni, megmutatjuk, hogyan lényegítheti át őket tojásgyertyává. A legjobb az egészben, hogy nulla kézügyességgel elkészíthető, semmi buktatója nincs a dolognak, mégis egyedi, és kellemes hangulatot kölcsönöz!

Amire szüksége lesz:

  • tojás (akár húsvétról megmaradt hímes, akár sima, ez utóbbiakat a tojásfestékkel fesse meg, mielőtt dolgozni kezd velük)
  • színes gyertyaviasz vagy viaszpor, esetleg paraffin (akár maradék gyertyák formájában)
  • talpas kanóc
  • festék

Első lépésben törje fel a tojást, persze a mintára vigyázva, és a tartalmát kaparja ki/öntse egy tálba.

Utána olvasszon fel egy edényben egy keveset a viaszból/paraffinból/gyertyavégekből, majd a talpas kanóc végét mártsa bele, és nyomja az üres tojás aljára! Pár másodpercig hagyja megkötni, majd óvatosan öntse bele a maradék viaszt és hagyja megdermedni! Hogy ne dőljön el a kanóc, érdemes valamivel – például gyufával vagy fogpiszkálóval - kitámasztani, amíg nem szilárdul meg teljesen a viasz! Ha ez megtörtént, vágja vissza a kanócot a megfelelő méretre. 

Ha hímes tojással dolgozott, kész is a tojásgyertyája, ha frissen festetteket használt, most még tetszése szerint kidekorálhatja őket: fessen rájuk, szórja be csillámmal, ragasszon strasszokat, vagy egyszerűen kösse át masnival őket, majd állítsa egy tojástartóba vagy kis pohárba.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta