no

Húsvéti maradékhasznosítás: készítsen valódi tojásgyertyát!

A húsvéti előkészületek során sokan a kézzel készített díszektől sem riadnak vissza, melyeket akár a gyerekekkel együtt is elkészíthetnek. Ugyanígy folytathatják a kézműveskedést húsvét után is, hisz van egy rakás gyönyörű hímes tojásuk, amelyeket van, ahol megesznek, van, ahol egy ideig tárolják a polcon, majd kidobják. Ha sajnálná a gyerek kidugott nyelvvel festegetett tojásait az enyészetnek átadni, megmutatjuk, hogyan lényegítheti át őket tojásgyertyává. A legjobb az egészben, hogy nulla kézügyességgel elkészíthető, semmi buktatója nincs a dolognak, mégis egyedi, és kellemes hangulatot kölcsönöz!

Amire szüksége lesz:

  • tojás (akár húsvétról megmaradt hímes, akár sima, ez utóbbiakat a tojásfestékkel fesse meg, mielőtt dolgozni kezd velük)
  • színes gyertyaviasz vagy viaszpor, esetleg paraffin (akár maradék gyertyák formájában)
  • talpas kanóc
  • festék

Első lépésben törje fel a tojást, persze a mintára vigyázva, és a tartalmát kaparja ki/öntse egy tálba.

Utána olvasszon fel egy edényben egy keveset a viaszból/paraffinból/gyertyavégekből, majd a talpas kanóc végét mártsa bele, és nyomja az üres tojás aljára! Pár másodpercig hagyja megkötni, majd óvatosan öntse bele a maradék viaszt és hagyja megdermedni! Hogy ne dőljön el a kanóc, érdemes valamivel – például gyufával vagy fogpiszkálóval - kitámasztani, amíg nem szilárdul meg teljesen a viasz! Ha ez megtörtént, vágja vissza a kanócot a megfelelő méretre. 

Ha hímes tojással dolgozott, kész is a tojásgyertyája, ha frissen festetteket használt, most még tetszése szerint kidekorálhatja őket: fessen rájuk, szórja be csillámmal, ragasszon strasszokat, vagy egyszerűen kösse át masnival őket, majd állítsa egy tojástartóba vagy kis pohárba.

Oszd meg másokkal is!
no
Érdekességek