LÁJFHEKK

Lámpabúra lett Marilyn Monroe szoknyájából

2014. április 20., vasárnap 08:44

Ahogy 2008 óta minden évben, idén is képviseltette magát a dán dizájnerek krémjére fókuszáló Mindcraft a Milánói Designhéten. A nemzetközileg elismert kiállítási koncepcióval bíró csapat egyik legfigyelemfelkeltőbb darabja kétség kívül a Boris Berlin és Aleksej Iskos által 2010-ben alapított Iskos Berlin márka egyik lámpaburája volt.

Az új technológiákkal és anyagokkal bátran kísérletező tervező duót ugyanis megihlette az egyik első számú stílusikon, Marilyn Monroe metróhuzatban fellibbenő szoknyája, melyet az 1955-ös Hétévi vágyakozás című Billy Wilder film óta nem felejtett el neki a világ. A villantásra alkalmas fehér ruhát egyébként William Travilla tervezte, és a színésznőnek hála körülbelül 2 millió dollárt (443 millió forint) ér a piacon.

Így néz ki a szoknya ihlette búra
Így néz ki a szoknya ihlette búra
Fotó: MINDCRAFT

A „The Birth of Marilyn” fantázianévre keresztelt búra különleges hullámait a tervezőpáros ragasztó vagy gyanta használata nélkül, egy speciális hőformázási technika segítségével alkotta meg. Szerintük ennek köszönhető, hogy a forma olyan, mintha lebegne a levegőben – írja az inhabitat.com a kiállított darabról, ami nem az első ilyen „szoknyakísérlete” a márkának, 2012-ben már dobtak piacra hasonlót Tütü néven. Bár azt akkor nem egy szőke szexszimbólum, hanem a gyermekkori emlékek inspirálták.

A Dán designereknek idén is sikerük volt Milánóban
A Dán designereknek idén is sikerük volt Milánóban
Fotó: MINDCRAFT

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta