LÁJFHEKK

Londonban is vevők a színes magyar dizájnbetonra

2014. április 1., kedd 12:02

Mozgalmas hónapot tudhat maga mögött a hazai IVANKA csapata, akik nemrég Milánóban, majd Közel-Kelet és Dél Ázsia legfontosabb dizájnkiállításán és -vásárán, a Design Days Dubai-on vették részt, ahol a világ legmenőbb tervezői és galériái mellett mutathatták be látványos és szerethető termékeiket a közönségnek.

A múlt hét végén pedig az IVANKA egyik legnépszerűbb terméke, a Flaster burkolat elnyerte a Dulux Let's Colour Awards díját a színinnovációs design kategóriában. A színeket ünneplő rendezvényt idén tartották meg másodszorra Londonban, ahol a zsűri kifejezetten olyan tervezőket kívánt jutalmazni, akik innovatív és inspiráló módon használják fel a színeket az élet bármely területén, legyen az lakberendezés, technológiai fejlesztés vagy ruhatervezés.

A színeket "a világ egyik legnagyobb csodájának" tartó szervezők - tudják, a Dulux belsőtéri festékeket gyárt - 19 éles szemű, a témára specializálódott zsűrire bízták a 33 jelölt értékelését, akik hat kategóriában (ház és belsőépítészet, divat és szépség, technológia és dizájn, művészetek, színinnováció és szín nagykövet) indulhattak a versenyen – írja aThe Guardian online kiadása. A szintén fantáziadús, különdíjas kategóriákba pedig a nyilvános internetes szavazással lehetett voksolni a szervezet Facebook oldalán.

Ivánka Katalin a nyertes Flaster előtt pózol Londonban.
Ivánka Katalin a nyertes Flaster előtt pózol Londonban.
Fotó: Michael Leckie / Facebook / Ivanka

Az idei rendezvényt lelkesen támogatták a tavalyi győztesek, mint a Sister by Sibling, a made.com alapítója, a 2014-es verseny egyik zsűrije, Chloe Macintosh illetve Zandra Rhodes is. Az IVANKA Stúdiót 2004-ben alapító Ivánka Katalin és Ivánka András különleges betontechnológiával készült burkolatait, bútorait, dizájn tárgyait és divattermékeit egyébként itthon is elismerik, legutóbb például a magyar kreatív ipart bemutató „Csúcstámadók” könyv szerkesztői válogatták be őket az ország legsikeresebb tervezői közé.

Ha felkeltették az érdeklődését a betonból készült menő dizájnertárgyak, ide kattintva átlagosan 4615-18.146 forint között rendelhet magának vagy ajándékba borhűtőt, kulcs- és fényképtartót, vagy egyéb állatos (esetleg belső szervre emlékeztető) figurákat.

A házaspár 10 év alatt tette az egyik legmenőbb vállalkozássá az Ivankát.
A házaspár 10 év alatt tette az egyik legmenőbb vállalkozássá az Ivankát.
Fotó: Michael Leckie / Facebook / Ivanka

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta