Londonban is vevők a színes magyar dizájnbetonra

Mozgalmas hónapot tudhat maga mögött a hazai IVANKA csapata, akik nemrég Milánóban, majd Közel-Kelet és Dél Ázsia legfontosabb dizájnkiállításán és -vásárán, a Design Days Dubai-on vették részt, ahol a világ legmenőbb tervezői és galériái mellett mutathatták be látványos és szerethető termékeiket a közönségnek.

A múlt hét végén pedig az IVANKA egyik legnépszerűbb terméke, a Flaster burkolat elnyerte a Dulux Let's Colour Awards díját a színinnovációs design kategóriában. A színeket ünneplő rendezvényt idén tartották meg másodszorra Londonban, ahol a zsűri kifejezetten olyan tervezőket kívánt jutalmazni, akik innovatív és inspiráló módon használják fel a színeket az élet bármely területén, legyen az lakberendezés, technológiai fejlesztés vagy ruhatervezés.

A színeket "a világ egyik legnagyobb csodájának" tartó szervezők - tudják, a Dulux belsőtéri festékeket gyárt - 19 éles szemű, a témára specializálódott zsűrire bízták a 33 jelölt értékelését, akik hat kategóriában (ház és belsőépítészet, divat és szépség, technológia és dizájn, művészetek, színinnováció és szín nagykövet) indulhattak a versenyen – írja aThe Guardian online kiadása. A szintén fantáziadús, különdíjas kategóriákba pedig a nyilvános internetes szavazással lehetett voksolni a szervezet Facebook oldalán.

Ivánka Katalin a nyertes Flaster előtt pózol Londonban.
Ivánka Katalin a nyertes Flaster előtt pózol Londonban.Michael Leckie / Facebook / Ivanka

Az idei rendezvényt lelkesen támogatták a tavalyi győztesek, mint a Sister by Sibling, a made.com alapítója, a 2014-es verseny egyik zsűrije, Chloe Macintosh illetve Zandra Rhodes is. Az IVANKA Stúdiót 2004-ben alapító Ivánka Katalin és Ivánka András különleges betontechnológiával készült burkolatait, bútorait, dizájn tárgyait és divattermékeit egyébként itthon is elismerik, legutóbb például a magyar kreatív ipart bemutató „Csúcstámadók” könyv szerkesztői válogatták be őket az ország legsikeresebb tervezői közé.

Ha felkeltették az érdeklődését a betonból készült menő dizájnertárgyak, ide kattintva átlagosan 4615-18.146 forint között rendelhet magának vagy ajándékba borhűtőt, kulcs- és fényképtartót, vagy egyéb állatos (esetleg belső szervre emlékeztető) figurákat.

A házaspár 10 év alatt tette az egyik legmenőbb vállalkozássá az Ivankát.
A házaspár 10 év alatt tette az egyik legmenőbb vállalkozássá az Ivankát.Michael Leckie / Facebook / Ivanka
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek