no

Menő vagy ciki az 56 ezer forintos 3D takaró?

A merész kísérletezést zárójelben tartó tervezőkkel szállt szembe egy Barcelonában élő dizájner, Bianca Cheng Costanzo, aki a megszokott formákkal ellentétben háromdimenziós alakzatokban gondolkodott takarója elkészítésénél. A tervezőnő a legjobb minőségű puha gyapjú és kasmír anyagokból rakta össze Bloom nevű, origami formák ihlette takaróját, amivel az online projektfinanszírozásban utazó Kickstarteren házalt, és már össze is szedte, sőt meg is haladta a gyártáshoz belőtt 14 050 dolláros (3,2 millió forintos) összeget.

A tetraérderekből álló takarót fehérben és szürkében kapni, de a gizmodiva.com cikke szerint a dizájner tetszőleges színkombinációban és méretben is vállal egyéni megrendeléseket. Az eredeti, 110 cm x 160 cm-s takaróért egyébként 249 dollárt (56 600 forintot) kér Costanzo, aki várhatóan 2015 januárjától nagyobb tételben is piacra dobja majd figyelemfelkeltő találmányát.

„Mindig is érdekeltek a geometrikus formák és azok elkészítése. A MIT-en (Massachusetts Institute of Technology) töltött évek alatt megtanultam bonyolultabb origami formákat hajtogatni és 3 dimenziós alakzatokat készíteni" – mondja a kézzel tisztítható takarójáról Costanzo, akinek legalább negyven előrendelést kellett begyűjtenie a Kickstarteren ahhoz, hogy legyárthassa termékét. 

Oszd meg másokkal is!
no
Menő! (2100) (1782) Ciki!
Mustra