LÁJFHEKK

Menő vagy ciki az 56 ezer forintos 3D takaró?

2014. március 26., szerda 16:15

A merész kísérletezést zárójelben tartó tervezőkkel szállt szembe egy Barcelonában élő dizájner, Bianca Cheng Costanzo, aki a megszokott formákkal ellentétben háromdimenziós alakzatokban gondolkodott takarója elkészítésénél. A tervezőnő a legjobb minőségű puha gyapjú és kasmír anyagokból rakta össze Bloom nevű, origami formák ihlette takaróját, amivel az online projektfinanszírozásban utazó Kickstarteren házalt, és már össze is szedte, sőt meg is haladta a gyártáshoz belőtt 14 050 dolláros (3,2 millió forintos) összeget.

A tetraérderekből álló takarót fehérben és szürkében kapni, de a gizmodiva.com cikke szerint a dizájner tetszőleges színkombinációban és méretben is vállal egyéni megrendeléseket. Az eredeti, 110 cm x 160 cm-s takaróért egyébként 249 dollárt (56 600 forintot) kér Costanzo, aki várhatóan 2015 januárjától nagyobb tételben is piacra dobja majd figyelemfelkeltő találmányát.

„Mindig is érdekeltek a geometrikus formák és azok elkészítése. A MIT-en (Massachusetts Institute of Technology) töltött évek alatt megtanultam bonyolultabb origami formákat hajtogatni és 3 dimenziós alakzatokat készíteni" – mondja a kézzel tisztítható takarójáról Costanzo, akinek legalább negyven előrendelést kellett begyűjtenie a Kickstarteren ahhoz, hogy legyárthassa termékét. 

1028 szavazat 1053 szavazat

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 4 ruhadarab, aminek nincs helye egy stílusos nő ruhatárában

A nagy őszi gardróbcsere remek alkalom arra, hogy megszabaduljunk néhány olyan holmitól, ami csak a megvásárlás pillanatában tűnt jó ötletnek. A divat változik, trendek jönnek-mennek, de biztos lehetsz benne, hogy a most következő cuccok nélkül igenis, lehet élni. Ráadásul egy magabiztos, stílusos életet.

KERTÉSZ Így gondozd ősszel a csónakorchidádat

Most, hogy ránk rúgta az ajtót az ősz, egyre jobban figyelünk a szobanövényekre. Az orchideák különösen népszerűek. ennek oka lehet különleges szépségük, szokatlan megjelenésük, vagy éppen az, hogy a meleg trópusi tájak hangulatát hozzák közel, ami télen különösen jóleső érzés.

OTTHONTÉRKÉP Elfogytak a zuglói garázsok

Fizetős övezetté vált a XIV. kerületben az Örs vezér tere és a Felvonulási tér környéke is. Ráadásul nem csak hétköznap, hanem szombat-vasárnap is. Gondoltuk, megnézzük, milyen a garázshelyzet a kerületben. Aztán koppantunk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta