LÁJFHEKK

Ilyen, mikor 50 dizájner esik neki egy tervnek

2014. március 23., vasárnap 09:28

Feltételezhetően az ausztrál kunyhókat kívánta újraértelmezni az az ötven kortárs művész, akik az ausztrál Fender Katsalidis építészirodával illetve a japán Suppose Design Office stúdió közreműködésével és felügyeletével rázták gatyába egy canberrai szálloda belsejét.

Ahogy általában lenni szokott, amikor több tucatnyi - vélhetően egocentrikus - művész nekiesik valaminek, a 68 szobás szálloda is megsínylette a befektetők igényeit. Az újrahasznosított fából és betonból készült hotel lecsupaszított terei ellenére is kissé eklektikusra sikeredett, ami ebben az esetben nem egyenlő a lakhatatlannal vagy az elbénázottal. Egyszerűen csak eklektikus.

Ami nem azt jelenti, hogy ne koktéloznánk át szívesen egy hétvégét ebben az érdekes kiegészítőkkel felturbózott szállodában, melynek Main Street névre keresztelt előcsarnoka, illetve annak díszlépcsője is újrahasznosított fából készült. Az elmúlt pár év szálloda trendjeivel ellentétben ugyanis kifejezetten hangulatosnak hatnak a kis spotlámpák, valamint a térben alacsonyan lógó sárgaréz gömbök, bár a begerendázott mennyezet továbbra sem lopta magát a szívünkbe.

A szálloda csillárjait, illetve azok lepke és bagoly fényjátékait például az állatfigurákra specializálódott szobrász, Anna Wili Highfield készítette, terveihez pedig a Canberra környéki lepkék és baglyok vándorlási útvonalaiból merített ihletet – írja a dezeen.com. A különböző méretű, színű és szabálytalan formájú asztalokat és székeket pedig Charles Wilsonnak köszönheti a megújult szálloda.

Nézze meg a galériában a kívül hullámzó épületre emlékeztető, szabálytalan szálloda erősségeit és gyenge pontjait. Mi kifejezetten szerettük a vintage bútorokat, a bőr kanapékat, a könyvtárszobát, a betonfelületeket és a világos szürke színben úszó fürdőszobát.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta