LÁJFHEKK

Menőzzön a balkonjával!

2014. március 22., szombat 07:48

Tudta, hogy a teraszok, gangok egyik legelterjedtebb növénye a Balkon aranya (Bidens ferulifolia) nevű, apró sárga virág? A Budapesti Corvinus Egyetem Tájépítészeti Karán a Rerrich Béla Tájépítész Szakkollégium (RBTSZK) ezzel az elnevezéssel hirdetett meg egy versenyt, melynek keretében mindenki bemutathatja, mennyire sikerült felvirágoztatnia, élővé tennie a balkonját, teraszát, vagy akár csak a gangos folyosórészt az ajtaja előtt.

tumblr mbdxl7rvHS1qzl1ivo1 r2 1280
Fotó: Hernádi Levente Haralamposz / Index

Részletek a program weboldalán, valamint a Facebookon, ha pedig nevezne, inspirálódásként érdemes megnézni, hogy miket lehet alkotni például néhány raklap segítségével.

Sajnos a pályázat kiírói csak a budapestiekre gondoltak, de legalább a nagyi után mi is megpályázhatjuk az egykori "Tiszta udvar, rendes ház" táblácska kortárs megfelelőjét. 

A pályázaton három kategóriában lehet indulni: 

  • Erkély, balkon
  • Ablakpárkány
  • Körfolyosó, gang.

Aki úgy érzi, hogy pályázna, kattintson, töltse fel a fotóit, és válogasson boldogan kertészeti áruházakban, ha nyerne.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta