LÁJFHEKK

A kertbarátok mind rongyrázó sznobok

2014. március 22., szombat 17:39

Ragyogó napsütésben igyekeztem a fitt nyugdíjasokkal a Papp László Sportarénába, hogy megnézzem, immár nyolcadszorra mit lehet megmutatni a kertek és a kertészet iránt érdeklődőknek. A rendezvény a Garden Expo névre hallgat, és életmód kiállításként definiálják a rendezők.

A bemutatóteret alaposan átalakították, a főhajóban a jakuzzisok és a fűnyírósok váltják egymást, oldalt pedig az orchidea termesztők és a kisebb kiállítók próbálnak érvényesülni. Azt soha nem fogom megérteni, hogy hogyan lehet még mindig eladni a teleshopos smoothie gyártót, és a mindent főző csodaedényt, de tény, hogy ezen a két helyen volt a legnagyobb az egy főre eső tömeg. 

A kiállításon, olyan "tájidegen" elemek is felbukkantak, mint a mézárus, vagy a papucsdealer. Nehéz elképzelni, hogy erre emberek tömegei jönnek el, hogy akciós muskátlikat szerezzenek be, vagy épp megismerjék a Jysk kerti bútorait, míg mások akciós jakuzzira vagy éppen egy szimpatikus ámerikai grillsütőre csapnának le, megint mások pedig a vásár területének egyik sarkát elfoglaló orchideák látványa miatt váltják meg az 1900 Ft-os belépőt.

Persze, aki tényleg szeretne kerti bútort venni, az talál itt bőven, csak nem túl olcsón, és ha dönteni kéne arról, hogy milyen hókotrásra és fűnyírásra egyaránt képes gépet érdemes venni, akkor itt legalább van választék, mert mindenki kivonult, ráadásul úgy tűnt, hogy itt legalább értettek ahhoz az eladók, amit árulnak.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta