5 tányér, amivel feldobhatja a vasárnapi ebédet

Jó hírünk van: van élet a drága és unalmas porcelánon, valamint az olcsó, de ronda étkészleteken túl! A hideg rázza virágmintától? Megmutatjuk, honnan rendelhet koponyás vagy robotos leveses tányért. És ahhoz mit szólna, szólna ha hipszter állatok arcképéről ehetné a rántott húst? Öt tányért mutatunk, tíz pontot adjon arra, amelyik a leginkább bejön önnek!

1. Robotos tányér

Ez a nem mindennapi, robotos tányér a Kickstarter oldalon tűnt fel, tervezője itt keresett befektetőket ahhoz, hogy nagyüzemben is tudja gyártani az egyedi porcelánt. Szerencsére meg is szerezte az ehhez szükséges pénzügyi alapot, így a robotos tányérokat hamarosan meg is lehet vásárolni. Első ránézésre klasszikus porcelánnal tűnik, aztán ha kicsit hosszabban nézi, könnyen észreveheti a robotot, ami a szélén is végigfut díszítőelemként. Az árról egyelőre még nem tudunk bővebbet, de annyi biztos, hogy mosogatógépben is mosható, valamint mikróba is betehetjük.

robotostanyer.png
Calamityware/Kickstarter

2. Állatos tányér

A cikk írásakor éppen akciósan, darabonként hat dollárért (1400 forintért) kínálták a westelm.com-on ezeket az egyedi tányérokat, amiken vadállatok láthatóak ruhában. De ne cuki, nyuszinak öltöztetett medvére vagy régi idők vadászházainak leggiccsesebb képeire gondoljon: itt a medve, az őz, a bagoly egytől egyig mind hipsterek, menő ruhákban. 

img15o
westelm.com

3. Térképes tányér

Sajnos már csak néhány helyen beszerezhető a 12 különböző város részleteit ábrázoló kollekció, ami egyúttal azonban azt is jelenti, hogy itt-ott akciósan is hozzájuthatunk. Mondjuk, a Notneutral.com-on így is 180 dollárt, azaz nagyjából 40 ezer forintot kérnek az ötdarabos készletért, ami azért jelentős összeg. De azért gondolja csak el, milyen lehet egy római út után megkeresni a bejárt utcákat a tárnyérján. 

city-plates collection5 2 3
notneutral.com

4. Színes tányér

Ha önnek az a szívfájdalma, hogy sehol nem talál nagyon vidám, nagyon színes készletet, akkor a French Bull lesz az ön Kánaánja. Egy tányérért 8-11 dollár (1800-2500 forint) körüli összeget kérnek, és jó pont, hogy talál ezekhez passzoló tálcát és salátástálat is az oldalon. A végeredmény mindenképpen egyedi és nagyon színes lesz, a gond csak annyi, hogy a tányérokat nem mikrózhatja.

2 031014.png
frenchbull.com

5. Koponyás tányér

Aki nem ódzkodik attól, hogy egy koponyás tányérból egye a vasárnapi húslevest, annak ezt a szettet ajánljuk, igaz, ez sem olcsó: a houzz.com-on 32 dollárba, azaz több mint 7 ezer forintba kerül darabja. A koponya miatt egyszerre modern és meghökkentő, ugyanakkor a virágminta és az aranyszegély miatt a klasszikus hatás is megmaradt, és ez egy kicsit ellenpontozza a komor hangulatot.

kopi
houzz.com
Érdekességek