LÁJFHEKK

Így terveztek volna a világ leghíresebb festői

2014. március 12., szerda 18:06

Olyan jól bejáratott és jól csengő nevekkel, mint például Picasso, Andy Warhol, Mark Rotho, Damien Hirst vagy Roy Lichtenstein szinte nincs olyan, amit ne lehetne eladni. Jól tudta ezt a Barcelonában élő és dolgozó tervező, Federico Babina is, aki legújabb, „Archist City” névre keresztelt illusztráció-sorozatában bemutatja, hogy milyen lett volna, ha a huszadik század 27 leghíresebb festőművésze házakat tervezett volna festés helyett.

Az így elképzelt épületek nem is mindegyike fikció,ugyanis Babina jól ismert épületeket is belerajzolt kollekciójába; a szürrealista Salvador Dalinál például a festő legismertebb művét párosította Dali Port Lligatban található házával. De hasonlóképpen felhasználta munkája során a szintén Spanyolországban, Figueresben található Theatre-Museum Dalít is.

A nagyszabású, drámaian elrendezett képeken izgalmas, modernista életterek, kocka lakások vagy egyhangú külvárosi otthonok formájában elevenedik meg többek között Rothko színvilága, Damien Hirst védjegyének számító színes pöttyei vagy a geometrikus absztrakció képviselőjének, Piet Mondriannak szín és formavilága. – írja a fastcodesign.com.

„ A szobrászat olyan, mint a mikro-architektúra, aminek külseje olyan mint a festett vászon. Egy épületet úgy kell megalkotni, mintha egy képzett szobrász keze munkája lenne.” – filozofálja túl munkáját Babina, aki szerint a történelem során a művészet és az építészet elválaszthatatlanok lettek egymástól és befolyással bírnak egymásra.

Bár azt nem tudjuk, hogy mit kezdenénk egy efféle látványos,de könnyen feledhető színes illusztrációval, a művész mégis olyan megkapónak gondolja műveit, hogy poszter formájában több méretben is árulja saját oldalán azokat. Egy mini, azaz 8x10-es méretű képért 24.96 dollárt ( 5636 forint ), egy extraméretű, 28x38-as poszterért pedig 83.20 dollárt ( 18.774 forint ) kér az építészetet jól láthatóan kedvelő illusztrátor. Nézze meg a galériában, hogy hogyan gondolta újra a művész a múltszázad legmodernistább épületeit és festményeit!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta