no

Brad Pitt tábornok a falra: menő vagy ciki?

Egy festmény a lakásban az esetek többségében jól mutat. Persze meg kell válogatni, hogy milyen festményt vásárol, hiszen a rózsaszínben domináló vízesés tündérekkel nem biztos, hogy nagy művészeti értékkel bír. De tudunk más alternatívát is mutatni! 

Ráadásul azt is ki kell választani, hogy hova teszi, mert a fénysugárban úszó női akt sem mutat jól mindig az előszobában a cipős szekrény mellett. Ha portrét szeretne, akkor pedig felmerül a legfontosabb kérdés, kit ábrázoljon a kép: nem biztos, hogy gyermekeit, feleségét, vagy az egész családot megfestetné a TV feletti falrészre. Ha régi portrékért rajong, akkor pedig kicsit furcsa, ha nem valamelyik felmenőjének arcmása lóg a falon, hanem egy vadidegené, akiről gyakorlatilag semmit nem tud.

A rengeteg művészt tömörítő Society6 előrukkolt erre a problémára egy áthidaló megoldással: a ReplaceFace festménysorozattal. George Dawe festőművész leginkább azokról a portréiről ismert, amiket Napóleon híres oroszországi hadjárata alatt festett a tábornokokról, egészen pontosan 329 darabot. Ezen inspirálódva rendelhet ön is festményeket, amelyek katonai szereplők helyett ismert színészek, zenészek és hírességek arcképeit ábrázolják, kicsit máshogyan, mint ahogy azt tőlük egyébként megszokhatta eddig. Mindegy, hogy Brad Pitt, Samuel L. Jackson vagy éppen Iggy Pop a kedvence, bőven tud válogatni az oldalról. Mindegyik festmény különböző méretekben rendelhető, akár kerettel együtt is kiszállítják (Magyarországra is!), ha pedig ez a típus nem is fogta meg, másfajta alkotásokat is kereshet. 

Oszd meg másokkal is!
no
Menő! (1199) (1147) Ciki!
Mustra