LÁJFHEKK

Brad Pitt tábornok a falra: menő vagy ciki?

2014. március 8., szombat 12:15

Egy festmény a lakásban az esetek többségében jól mutat. Persze meg kell válogatni, hogy milyen festményt vásárol, hiszen a rózsaszínben domináló vízesés tündérekkel nem biztos, hogy nagy művészeti értékkel bír. De tudunk más alternatívát is mutatni! 

Ráadásul azt is ki kell választani, hogy hova teszi, mert a fénysugárban úszó női akt sem mutat jól mindig az előszobában a cipős szekrény mellett. Ha portrét szeretne, akkor pedig felmerül a legfontosabb kérdés, kit ábrázoljon a kép: nem biztos, hogy gyermekeit, feleségét, vagy az egész családot megfestetné a TV feletti falrészre. Ha régi portrékért rajong, akkor pedig kicsit furcsa, ha nem valamelyik felmenőjének arcmása lóg a falon, hanem egy vadidegené, akiről gyakorlatilag semmit nem tud.

A rengeteg művészt tömörítő Society6 előrukkolt erre a problémára egy áthidaló megoldással: a ReplaceFace festménysorozattal. George Dawe festőművész leginkább azokról a portréiről ismert, amiket Napóleon híres oroszországi hadjárata alatt festett a tábornokokról, egészen pontosan 329 darabot. Ezen inspirálódva rendelhet ön is festményeket, amelyek katonai szereplők helyett ismert színészek, zenészek és hírességek arcképeit ábrázolják, kicsit máshogyan, mint ahogy azt tőlük egyébként megszokhatta eddig. Mindegy, hogy Brad Pitt, Samuel L. Jackson vagy éppen Iggy Pop a kedvence, bőven tud válogatni az oldalról. Mindegyik festmény különböző méretekben rendelhető, akár kerettel együtt is kiszállítják (Magyarországra is!), ha pedig ez a típus nem is fogta meg, másfajta alkotásokat is kereshet. 

715 szavazat 748 szavazat

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 4 ruhadarab, aminek nincs helye egy stílusos nő ruhatárában

A nagy őszi gardróbcsere remek alkalom arra, hogy megszabaduljunk néhány olyan holmitól, ami csak a megvásárlás pillanatában tűnt jó ötletnek. A divat változik, trendek jönnek-mennek, de biztos lehetsz benne, hogy a most következő cuccok nélkül igenis, lehet élni. Ráadásul egy magabiztos, stílusos életet.

KERTÉSZ Így gondozd ősszel a csónakorchidádat

Most, hogy ránk rúgta az ajtót az ősz, egyre jobban figyelünk a szobanövényekre. Az orchideák különösen népszerűek. ennek oka lehet különleges szépségük, szokatlan megjelenésük, vagy éppen az, hogy a meleg trópusi tájak hangulatát hozzák közel, ami télen különösen jóleső érzés.

OTTHONTÉRKÉP Elfogytak a zuglói garázsok

Fizetős övezetté vált a XIV. kerületben az Örs vezér tere és a Felvonulási tér környéke is. Ráadásul nem csak hétköznap, hanem szombat-vasárnap is. Gondoltuk, megnézzük, milyen a garázshelyzet a kerületben. Aztán koppantunk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta