LÁJFHEKK

Homoklámpa, harkályos zsinór és többszínű fény

2014. február 26., szerda 12:23

Összegyűjtöttünk öt egészen különleges tervezésű darabot, amikben csak az a közös, hogy a legkevésbé érdekes tulajdonságuk a világítás. Harkályos, gyertyás vagy csak úgy simán értelmezhetetlen konstrukciók, unalom ellen.

A fiatal cseh tervező, Lucie Koldova a Brokis cég számára álmodta meg legújabb, Mona fantázianevű lámpáját. Színezett üvegbúra és jellegzetes tartószíjak teszik különlegessé a terméket, ami mennyezeti és padlólámpaként is rendelhető.

A barcelonai székhelyű design stúdió, az alien&monkey egy egészen különleges világítótestet alkotott: a homokból, tradicionális kerámiatechnikával készített lámpa ugyan sokáig használható, idővel mégis újra homokszemekre bomlik. Így igazán környezetbarát, persze ha az égőt nem számítjuk.

Sand Light
Sand Light
Fotó: alien&monkey

Marko Makura szerint lehetséges az élet illúzióját tárgyakba is belecsempészni, és ezt legújabb alkotásával igyekszik alátámasztani. A alapszerkezete nem formabontó, mégis rákerült egy 3D nyomtatással készült harkály, amely csíptetős lábával kapaszkodik a lámpa textilborítású zsinórjába, mint stilizált fatörzsbe.

August Holz számára egy koreai tervező, Kim Yong-Sik készített egy különleges világítótestet, Moon on the Hill, vagyis Hold a Hegyen fantázianévvel. Az alkotásról túl sok információt nem találni, így kicsit kérdéses, mire is gondolt pontosan az alkotó, cserébe viszont készült hozzá egy videó.

Moon on the Hill
Moon on the Hill
Fotó: August Holz

Margaux Béja ötlete alapján, Matteo Gonet színezett üvegburájának felhasználásával készült a BiLight, ami nevéhez hűen két különböző fényforrással teremt eltérő hangulatokat.

BiLight
BiLight
Fotó: Margaux Béja&Matteo Gonet

Az asztali lámpa felső részében egy rövid, háromkanócos gyertya található, az alsó üregbe pedig apró LED lámpákat szereltek. A Bi Light meleg és hideg fényhatása kombinálható is.

Ön melyikkel szórná a fényt?

 • 6
  Mona
 • 7
  Sand Light
 • 13
  LETI Pendant Lamp
 • 13
  Moon on the Hill
 • 7
  BiLight

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta