LÁJFHEKK

Magyar aszimmetriának örvendezik a nemzetközi építészszakma

2014. február 21., péntek 16:21

Dúzs Sándor és az Architéma Kft munkatársa, Kuknyó Lajos munkáját dicséri az egyik legnépszerűbb építészeti és lakberendezési portál, a Contemporist. A kertvárosi villa Budapest közelében épült, letisztult üvegfelületei és aszimmetrikus szerkesztése feltűnő épületet eredményez. A hajtás után meg is mutatjuk, milyet!

Az eredetileg négy főre tervezett, karakteres épületet egymástól függőlegesen elcsúsztatott tetősíkok és geometrikus formák játéka jellemzi. A villa természetesen több szintes, melynek különlegessége, hogy a pincétől indulva egyre világosabb színek határozzák meg az egyébként tágas tereket. A szobák színeiben és a villa komplett berendezésében is egyértelműen a minimalizmus volt a meghatározó, a hófehér fürdőszoba kétségkívül a sterilitás érzetét kelti. A villában főként a fehér szín dominál, amit halvány rózsaszín, lila, esetleg kékes burkolattal, szőnyeggel és polcokkal ellensúlyoznak. A házban szauna, borospince és étterembe illő étkező is található.

A projekt építészeti vezetői Dúzs Sándor és Kuknyó Lajos, míg a belsőépítészetért szintén Kuknyó Lajos, Krúzs Gabriella és Lipták Gábor feleltek. A villa kivitelezését az Architéma Kft képviseletében Kuknyó Lajos vezérelte, további képeket itt talál.

Fotó: Bujnovszky Tamás

Egyébként nem ez az első eset, hogy egy magyar építmény nemzetközi figyelmet kapott: nemrég a  2012-ben megépült, skandináv stílusú, szintén minimalista jegyeket hordozó Hideg-ház már kivívta a szakma elismerését, ami főként egyedi megoldásainak és különleges környezetének köszönhető.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta