Világosbarna, rossz minőségű a hamis kakaópor

Két hónap alatt körülbelül 1000 zacskó hamisított Tutti Holland kakaóport foglalt le a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Kiemelt Ügyek Igazgatósága, a csapat a gyártó bejelentésére kezdte vizsgálni a kakaóport, írja közelményében a NÉBIH. A 20-22%-os, 125 g-os Tutti Holland kakaópor hamisítványaival elsősorban piacokon és kisebb boltokban találkozhatnak a vásárlók. Akadt olyan jóhiszeműen eljáró forgalmazó, akinél 800 darab hamis terméket találtak.

9
nebih.gov.hu

A közleményben azt írják, hogy a hamisítványok rendkívül jól sikerültek, a termék csomagolása csupán abban különbözik az eredetitől, hogy kisebb, fóliája fakóbb és világosabb. A zacskóban lévő kakaó egészségre nem ártalmas, ugyanakkor rossz minőségű, színe világosbarna, illata kakaóporra nem jellemző.

6
nebih.gov.hu

A hamisítványok elsősorban piacokon és kisebb boltokban tűnhetnek fel az alábbi LOT-számmal (gyártási tételszámmal) és minőségmegőrzési idővel: L0449, 20.03.2014. A NÉBIH arra kéri a fogyasztókat, hogy ha véletlenül hamisított terméket vásárolnak vagy hamisnak tűnő kakaót látnak kereskedelmi forgalomban, akkor értesítsék a Tutti Élelmiszeripari Kft-t, vagy jelentsék az esetet a NÉBIH zöld számán (80/263-244). Az eredeti Tutti Holland kakaópor egyébként rendkívül jó minőségű, remek forró csokoládét lehet belőle készíteni.

Önnel történt már hasonló eset, hogy véletlenül hamisítványt vásárolt? Írja meg nekünk Facebook-oldalunkon!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek