LÁJFHEKK

Világosbarna, rossz minőségű a hamis kakaópor

2014. február 20., csütörtök 10:57

Két hónap alatt körülbelül 1000 zacskó hamisított Tutti Holland kakaóport foglalt le a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Kiemelt Ügyek Igazgatósága, a csapat a gyártó bejelentésére kezdte vizsgálni a kakaóport, írja közelményében a NÉBIH. A 20-22%-os, 125 g-os Tutti Holland kakaópor hamisítványaival elsősorban piacokon és kisebb boltokban találkozhatnak a vásárlók. Akadt olyan jóhiszeműen eljáró forgalmazó, akinél 800 darab hamis terméket találtak.

A közleményben azt írják, hogy a hamisítványok rendkívül jól sikerültek, a termék csomagolása csupán abban különbözik az eredetitől, hogy kisebb, fóliája fakóbb és világosabb. A zacskóban lévő kakaó egészségre nem ártalmas, ugyanakkor rossz minőségű, színe világosbarna, illata kakaóporra nem jellemző.

A hamisítványok elsősorban piacokon és kisebb boltokban tűnhetnek fel az alábbi LOT-számmal (gyártási tételszámmal) és minőségmegőrzési idővel: L0449, 20.03.2014. A NÉBIH arra kéri a fogyasztókat, hogy ha véletlenül hamisított terméket vásárolnak vagy hamisnak tűnő kakaót látnak kereskedelmi forgalomban, akkor értesítsék a Tutti Élelmiszeripari Kft-t, vagy jelentsék az esetet a NÉBIH zöld számán (80/263-244). Az eredeti Tutti Holland kakaópor egyébként rendkívül jó minőségű, remek forró csokoládét lehet belőle készíteni.

Önnel történt már hasonló eset, hogy véletlenül hamisítványt vásárolt? Írja meg nekünk Facebook-oldalunkon!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta