LÁJFHEKK

Íme a toll, amit soha nem kell újratöltenie

2014. február 17., hétfő 09:42

A többek között a Ferrari, az Alfa Romeo, a Peugeot a Fiat, a Maserati vagy a Lancia lenyűgöző designjáért felelős olasz formatervező, Pininfarina a világ vezető papíráru és írószer vásárán, a frankfurti Paperworldön debültált forradalminak számító 4.EVER Pininfarina Cambiano névre keresztelt ceruza-tollával, melyet a szintén olasz Napkinnel együttműködve készített el.

1656322 483213951790246 1135762844 n

A klasszikus formát kapott egyedi tollat persze nem úgy kell elképzelni, mint egy hétköznapi íróeszközt, a világ vezető formatervezője ugyanis egy speciális fémötvözettel kombinálta időtlen szupercerkáját, a golyót pedig egy úgynevezett ethergraph fejre cserélte: ez egy olyan fém, amely a grafithoz hasonlóan nyomot hagy a papíron, azzal a különbséggel, hogy ezt viszont már soha nem kell kihegyeznie vagy újratöltenie a használójának – írja a dexigner.com

A keskeny ívet kapott, környezetbarát anyagokból; kézműves olasz alumíniumból és fából készült örökmozgónak is mondható elegáns designertárgynak sajnos még nem hozták nyilvánosságra az árát, de vélhetően borsosabb ára lesz majd, mint egy szimpla reklámtollnak.

Tekintve, hogy a torinói tervező már tavaly is kísérletezett tollakkal, akkor a legendás Viscontinak készített egy limitált szériás, egyedi stilisztikai és technikai elemekkel megspékelt kollekciót. A letisztult és az autókra utalva sportosan elegáns vonalakat kapott grafitból és 18 SmarTouch króm technológiával készült töltő és golyós tollakat akkor 1695 dollárért ( 386.500 forint ) vesztegették a luxus üzletekben.

A Visconti féle tollal két díjat is bezsebelt tavaly Párizsban
A Visconti féle tollal két díjat is bezsebelt tavaly Párizsban

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta