Másodkézből érdemes jelmezt venni

Ahogy egyre közeleg az ovikban és iskolákban a farsang, úgy lesznek egyre kétségbeesettebbek a szülők is, hogy minek öltözzön a gyerek. Azt már elmondtuk, hogy a boltokban elég drágán talál, ráadásul nem is annyira menő jelmezeket. De mi a helyzet ha másodkézből szerzi? Nos, ha csak most jutott eszébe felkeresni a turkálókat, elmondhatjuk, hogy a Hádákban már nincs jelmez a februári árucserék után. A kisebbekben még akadhat, viszont ott meg az a baj, hogy a legtöbb angol turkálóban már leginkább csak Halloween jelmezek maradtak, azt viszont legalább a bolti ár töredékéért megkaphatja. Aki jól akar járni, az még keresgélhet aukciós oldalakon is, ahol akár tényleg egyedi jelmezeket is vehet potom összegekért.

Turkáló

A legtöbb jelmezt a Renoválás nevű helyen találtuk, a többiben elég gyér volt a felhozatal, főleg, hogy a Háda kiesett, pedig abban bíztunk a legjobban. A legfőbb gond itt sem a mennyiséggel volt, hanem azzal, hogy csontvázon, boszorkányon és sütőtökön kívül nagyon nehéz más jelmezt találni, de nem lehetetlen a küldetés. Egyedül azzal kell számolni, hogy valamilyen kiegészítőt önnek kell majd elkészíteni, de itt sem kell nagy dolgokra gondolni, például az 1250 forintos seriff mellény alá természetesen még kell egy kockás ing és egy farmer, a fegyverről nem is beszélve, de ezek bárhol beszerezhetőek. Vagy éppen a királyi palást alá is kell királyhoz illő viselet, hogy a csoport legszebb királynőjét meg lehessen hódítani. A legtöbb helyen kiegészítőket is láttunk, így ha szerencséje van, akkor mindent beszerezhet egy helyről, de sajnos ezek is leginkább a boszorkány-vámpír – csontváz témakörben mozognak. Az viszont pozitívum, hogy 2000 forint felett ha akartunk, se találtunk volna jelmezt.

Aukciós oldalak

Ismerős anyuka számolt be a taktikájáról, miszerint ő minden évben aukciós oldalról szerzi be a jelmezt, és már a bál előtti napokban újra meg is hirdeti, hogy amint vége a beöltözős mulatságnak, el is tudja adni: így még kihasználja a farsangi szezont, gyakorlatilag szinte egy hetet sem foglalja a helyet nála a ruha. Ezzel bizonyára mások is így vannak, ugyanis rengeteg különböző méretben hirdetett jelmezt és kiegészítőket találhat. Az átlagár alapján - nem meglepő módon - jóval jobban jár, mintha boltban vásárolná, de azért itt is sikerült találnunk kimondottan drága vagy kimondottan furcsa jelmezeket. Az egyik természetesen mi más is lehetne, mint egy hercegnő jelmez  11.690 forintért, ráadásul világító (van azért persze olcsóbb változat is belőle, persze az nem világít). Itt azért meg kell jegyezni, hogy óvatosan nézelődjön, hiszen a jelmezen hamar túladni szándékozó anyukák mellett profi eladókkal is bőven találkozhatunk. Nincs ezzel természetesen semmi gond, csak készüljön fel, hogy így gyakorlatilag ugyanannyiért vásárol, mintha azt egy játékbolt webshopjából tenné. A furcsa jelmezek között egyik kedvencünk az ezüst sellő jelmez,  amiben előtte mindenképpen sétáljon a gyerek, nehogy a felvonulás közepette essen hasra a tyúklépésben araszolás miatt.

Majom jelmez olcsón
Majom jelmez olcsón

A Vaterán vannak jelen nagy számban olyan eladók is, akik gyakorlatilag boltok, csak az aukciós oldalt használják webshopként, vagy éppen a Grando áruház termékeit listázza ki a rendszer. Ezekre általában licitálni sem lehet, hanem egy, viszonylag magas fix áron juthat hozzá, de itt is talál érdekességeket, mint például az unikornis jelmez. Bőven akadnak még érdekességek, mint a papagáj jelmez, vagy akár a rózsaszín karmesteri jelmez, amivel nyilván a Barbie babák kórusát lehet vezényelni. De találtunk olyan jelmezt is, ami nemcsak eséllyel pályázhatna a világ legbizarabb majom jelmezére, de akár horrorfilmben is megállná a helyét.  

Aki egyedi jelmezt szeretne gyerekének és tényleg nem akar egy percet sem bajlódani vele, annak ajánljuk például ezt a totemoszlop  jelmezt, vagy biztosra mehet a Lego lány jelmezzel is, ami ráadásul díjnyertes is volt. De gyermeke öltözhet Hello Kittynekborznak, esetleg Darth Vadernek, bár a zsebre vágott banánnal flangáló majom  jelmez sem mindennapos, de ha ez nem jön be neki, lehet akár krokodil is. Az árak meglepő módon nem egyediségtől függnek, de még ha a postaköltséget is beleszámolja 4-5000 forint alatt megússza az egész hercehurcát. Ha pedig még ezt is sokallja, akkor marad a saját jelmez készítése, amihez akár ötleteket is lophat az internetről.

Oszd meg másokkal is!
Mustra