Tényleg spórolhat a MOL Fiskars-akciójával

Nemcsak a kisebb-nagyobb áruházláncok próbálják megfogni a vásárlóikat a pontgyűjtő füzetekkel, hanem a benzinkutak is. A MOL a téli kampányában például Fiskars- és Gerber-termékeket kínál matricáért (és persze némi pénzért/hűségpontért) cserébe, és azt írják, ezzel a módszerrel akár ötven százalékkal olcsóbban megkaphatjuk ezeket a termékeket, sőt, még multipontokat is adnak érte. A cég azért óvatos: az ötven százalékot megcsillagozták, és megjegyzésben elárulták: ez a MOL által alkalmazott kiskereskedelmi árhoz viszonyítva igaz. 

A játékszabályzat értelmében tavaly október végétől idén március elejéig minden (tetszőleges termékre vagy szolgáltatásra) elköltött kétezer forint után (ez kb. öt liter benzin ára) egy matricát adnak a pénztárnál (egy vásárlás alkalmával legfeljebb harminc darab matrica kapható). A pontokat 2013 novemberétől 2014 márciusáig lehet beváltani, termékenként változó mennyiségű (5, 10 vagy 15) matricára van szükség a kedvezmény igénybevételéhez. Na de megéri vagy sem? A Fiskarsnak biztosan.

A pontgyűjtős listában cikkünk írásának időpontjában összesen 23 tétel szerepelt, a MOL-féle teljes bruttó árak alapján ezek közül a legolcsóbb háromezer forintba, a legdrágább huszonháromezerbe kerül. Na de, ugye, itt jön az akár ötvenszázalékos akció, persze, miután beszereztük a pontjainkat. Az, hogy melyik termékhez hány darab pontra van szükség, látszólag minden koncepciótól mentes: ugyanúgy öt matricával vehetjük igénybe a kedvezményt a 3499 forintos Fiskars gyermek hótoló és a 12 999 forintos Fiskars snow light hótoló esetében is, míg a 4999 forintos balkezes ollóhoz csak tízet kell gyűjtenünk. 

Ennyit spórolhat a matricákkal
   Fiskars webshopban Molnál akciósan, matricákkal Különbözet
Általános olló, balkezes 5390 forint 3199 forint - 2191 forint
Általános olló, jobbkezes 4690 forint 3199 forint - 1491 forint
Kerti kesztyű 4490 forint 2999 forint  - 1491 forint
Gerber túlélő fejsze 14 990 forint 8999 forint - 6000 forint
Bear Grylls fejlámpa 8490 forint 4999 forint - 3491 forint

Mivel a MOL csillagozott megjegyzése nem hagyott nyugodni bennünket, a Fiskars oldalán utánanéztünk az akcióban résztvevő termékek valódi árainak. Mint arra számítani lehetett, a MOL által kiírt teljes bruttó ár az esetek többségében magasabb, mint a Fiskars oldalán megadottak, de az eltérés többnyire csak pár száz forint. Míg például közvetlenül a Fiskarstól stabilan 4390 forintért tudnánk megvenni a MOL-nál akciózott kerti kesztyűt, addig a benzinkúton, ha vannak pontjaink, már 2999 forintért megkaphatjuk (teljes ára ott 4999 forint). Persze, ahhoz, hogy legyenek pontjaink hozzá, előbb ott kell hagynunk húszezer forintot a töltőállomásokon, és az se nyújt igazi vigaszt, hogy ez a szerdától esedékes átlag 402-403 forintos benzinárakkal bárkinek hamar összejön. Viszont, ha már amúgy is tankol, akkor érdemes lehet, esetenként ugyanis több ezer forintot is megspórolhat így.

Így jönnek össze a matricák

Mennyi az annyi?

A szövegben használt adatokkal:

1 munkanap: (1 X 2 X 10 kilométer [odaút és visszaút]) X (7 [liter] : 100 [kilométer]) = 1,4 liter benzin, kb. 560 forint, nincs matrica

5 munkanap: (5 X 2 X 10) X (7:100) = 7 liter benzin, 2814 forint, 1 matrica

10 munkanap: (10 X 2 X 10) X (7:100) = 14 liter benzin, 5628 forint, 2 matrica

Mennyi idő alatt szedi ezt össze akkor, ha ön a szerencsések táborába tartozik, és a munkahelye körülbelül tíz kilométerre van az otthonától, sőt, még az autója is kis fogyasztású (7 liter/100 km)?

Amennyiben a hét minden munkanapján (5 nap) autóval megy dolgozni (20 kilométer), akkor hetente pont 100 kilométert utazik, amihez 7 liter benzint kell tankolnia – ha Fiskars cuccokra gyúr, akkor nyilván a MOL-nál. Ez 402 forintos benzinárral számolva 2814 forintjába kerül hetente, ami havi összesítésben 11256 forint. Ha hétvégén nem használja az autót, és hétköznap is csak a munkába menet, akkor majdnem két hónapba telik, hogy összehozzon tíz matricát. 

De nézzük másként: öt matrica megszerzéséhez 20 munkanapnyit, vagyis összesen 400 kilométert kell autóznia, tíz matrica esetében ez már 780 kilométer, húsznál pedig 1040 kilométer, 402 forintos benzin árakkal számolva. Ha pedig megszerezte a szükséges matricákat, már rögtön mehet is beváltani, és a megadott összegért megvásárolhatja a fejszét, az ollót vagy a hólapátot, amelyik tetszik, ugye.

miniabra 003.png
divany.hu

Mint említettük, az akcióban nagyrészt olyan termékekhez juthatunk hozzá, amiket közvetlenül az ollóiról, háztartási és kerti szerszámairól ismert Fiskarsnál is megvásárolhatunk, ám mint azt a cég egyik munkatársától megtuduk, akad néhány olyan Fiskar- és Gerber-termék a kínálatban, amik csak a MOL-pontok révén érhetőek el, Magyarországon ugyanis még nem hozták forgalomba őket. Egyebek mellett igaz ez több hólapátra és Gerber kulcstartóra is.

Hólapát akad azért olcsóbban is

Persze, nyilván nem a MOL az egyetlen, ahonnan hólapátot vásárolhat, máshol ráadásul jó eséllyel olcsóbban is jut hozzá. A Praktiker honlapján rögtön tizenegyfélét is találtunk, bár inkább műanyagokat, átlagosan 1000-3000 forintos áron. Az itt fellelhető legdrágább termék szintén egy műanyag darab volt, a kifejezetten széles fejű, 82 centis ún. dupla hólapát: ezért 8999 forintot kértek. Az alumínium eszközöket 5000-7000 forint körüli áron vásárolhatja meg (a MOL-os fém hólapátot teljes áron 12 999 forintért, akciósan, pontokkal pedig 8000 forintért veheti meg). A Szerszám Birodalom webáruházban 9000 forintért találtunk olyan darabot, ami összemérhető a MOL-félével, de ha eggyel olcsóbbal is beéri, akkor már feleennyiért is kaphat fémet ugyanott. Ha pedig tényleg nagyon gazdaságos megoldást keres, akkor ajánljuk a Homasita autós áruházat, ahol már 1340 forintért vehet fanyelű fém hólapátot. Ez tényleg elég olcsónak számít, a Gardena webáruházában ennyiért még magát a lapátot sem kapja meg.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek